Pit­ti­ge pas­ta­sa­la­de

Deze typisch Italiaanse salade krijgt meer pit door de Spaanse chorizo.

(6)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
lunch Deze typisch Italiaanse salade krijgt meer pit door de Spaanse chorizo. 4 personen
3 6

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en vang een kopje kookvocht op. Meng de pesto met iets minder dan een eetlepel kookvocht per persoon en schep door de pasta.
  2. Snijd ondertussen de chorizo in reepjes. Halveer de paprika en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in reepjes. Snijd de courgette in reepjes en het basilicum fijn.
  3. Meng de chorizo, paprika en courgette door de pasta en breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met het basilicum en de mozzarellabolletjes.

Tip:

Meenemen? Meng de pasta met de pesto en het kookvocht en verdeel over 4 (weck)potten. Verdeel er achtereenvolgens de chorizo, paprika, courgette en het basilicum over. Bewaar de mozzarella apart. Sluit de potten en bewaar maximaal 8 uur in de koelkast. Haal 30 min. voor het serveren eruit en laat op kamertemperatuur komen. Bestrooi op het laatst met de mozzarella.

video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 420 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 42 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 560 mg
  • vezels 5 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Pittige pastasalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pit­ti­ge pas­ta­sa­la­de

1
1
  • 200 g mini penne
  • 2 el pesto arrabbiata

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en vang 1 kopje kookvocht op. Meng de pesto met 3 el kookvocht en schep door de pasta.

2
2
  • 100 g chorizo pamplona
  • 1 gele paprika

Snijd ondertussen de chorizo in reepjes. Halveer de paprika en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in reepjes.

3
3
  • 250 g gegrilde courgette
  • 15 g basilicum

Snijd de courgette in reepjes en het basilicum fijn.

4
4
  • 150 g mini-mozzarellabolletjes

Meng de chorizo, paprika en courgette door de pasta en breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met het basilicum en de mozzarellabolletjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.