Ro­mi­ge cur­ry met schel­vis

Zin in Thais vanavond? Deze viscurry staat binnen 15 minuten op tafel.

(11)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
thais hoofdgerecht Zin in Thais vanavond? Deze viscurry staat binnen 15 minuten op tafel. 4 personen
3 11

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper ondertussen de ui. Schil en snijd de gember fijn. Snijd de broccoliroosjes in gelijke kleinere roosjes en de vis in stukken van 2 x 2 cm.
  2. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui, gember en thai green curry 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de kokosmelk, broccoli en sugersnaps toe en breng aan de kook. Laat 5 min. op laag vuur zachtjes koken met de deksel op de pan.
  3. Voeg de laatste 3 min. de vis en taugé toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de rijst.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 655 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 70 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 16 g
  • natrium 67 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 8 2016

Romige curry met schelvis

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­mi­ge cur­ry met schel­vis

1
1
  • 300 g witte rijst

Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 1 ui
  • 4 cm gember
  • 300 g broccoliroosjes
  • 250 g schelvissen

Snipper ondertussen de ui. Schil en snijd de gember fijn. Snijd de broccoliroosjes in gelijke kleinere roosjes en de vis in stukken van 2 x 2 cm.

3
3
  • 2 el arachideolie
  • 1 el Thai green curry

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui, gember en thai green curry 2 min. op middelhoog vuur.

4
4
  • 400 ml kokosmelk
  • 200 g sugarsnaps

Voeg de kokosmelk, broccoli en sugersnaps toe en breng aan de kook. Laat 5 min. op laag vuur zachtjes koken met de deksel op de pan.

5
5
  • 125 g taugé

Voeg de laatste 3 min. de vis en taugé toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de rijst.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.