Pas­ta­sa­la­de ni­çoi­se

Et voilà: een salade in Franse stijl met wel drie soorten vis.

(6)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
lunch Et voilà: een salade in Franse stijl met wel drie soorten vis. 4 personen
3 6

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de eieren in 8 min. hard. Laat ze schrikken onder koud stromend water, pel ze en prak fijn.
  2. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verwijder ondertussen de steelaanzet van de haricots verts en snijd ze in 3 gelijke stukjes. Kook ze de laatste 3 min. met de pasta mee. Giet af en laat uitlekken.
  3. Rasp ondertussen de gele schil van de citroen, pers per citroen 1 helft uit en snijd 1 helft in partjes. Laat de tonijn uitlekken en vang de olie op. Klop een dressing van 3 el olie per blikje, het citroenrasp, 1.5 el -sap per citroen en de yoghurt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Meng de pasta, haricots verts, olijven, tomaten, komkommerrauwkost, garnalen en dressing in een ruime schaal. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Breek de tonijn in stukken over de salade en verdeel over de borden. Bestrooi met het ei en leg er een citroenpartje op.

Tip:

Meenemen? Meng de pasta en bonen met de dressing en verdeel over (weck)potten. Verdeel de rest van de ingrediënten erover. Sluit de potten en bewaar maximaal 8 uur in de koelkast. Laat 30 min. voor het serveren op kamertemperatuur komen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 355 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 34 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 855 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Pastasalade niçoise

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta­sa­la­de ni­çoi­se

1
1
  • 2 eieren

Kook de eieren in 8 min. hard. Laat ze schrikken onder koud stromend water, pel ze en prak fijn.

2
2
  • 150 g lumachine

Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

3
3
  • 150 g haricots verts

Verwijder ondertussen de steelaanzet van de haricots verts en snijd ze in 3 gelijke stukjes. Kook ze de laatste 3 min. met de pasta mee.

4
4

Giet af en laat uitlekken.

5
5
  • 1 citroen
  • 142 g geelvintonijn in olijfolie

Rasp ondertussen de gele schil van de citroen, pers 1 helft uit en snijd 1 helft in partjes. Laat de tonijn uitlekken en vang de olie op.

6
6
  • 3 el volle yoghurt

Klop een dressing van 3 el olie per blikje, het citroenrasp, 1.5 el -sap per citroen en de yoghurt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7
  • 200 g olijven met ansjovis
  • 130 g zongedroogde tomaten
  • 150 g rauwkost komkommer
  • 100 g garnalen

Meng de pasta, haricots verts, olijven, tomaten, komkommerrauwkost, garnalen en dressing in een ruime schaal.

8
8

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Breek de tonijn in stukken over de salade en verdeel over de borden.

9
9

Bestrooi met het ei en leg er een citroenpartje op.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.