Aard­ap­pel­sa­la­de met ru­co­la en kap­pe­rap­pel­tjes

Kapperappeltjes zijn de vruchten van de kappertjesplant. Lekker stevig en friszuur van smaak.

(3)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Kapperappeltjes zijn de vruchten van de kappertjesplant. Lekker stevig en friszuur van smaak. 4 personen
3 3

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Boen de aardappelen schoon. Halveer ze en snijd de grote exemplaren in kwarten. Kook ze in 15 min. gaar.
  2. Laat ondertussen de kapperappeltjes uitlekken, maar vang 2 el vocht per potje op. Verwijder het steeltje van de helft van de kapperappeltjes en snijd deze appeltjes fijn.
  3. Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Meng de fijngesneden kapperappeltjes, het opgevangen vocht, het sinaasappelrasp en -sap, de mosterd en olie tot een dressing.
  4. Meng de dressing door de aardappelen en laat 5 min. op een platte schaal afkoelen. Schep de rucola erdoor, breng op smaak met peper en eventueel zout en garneer met de hele kapperappeltjes.

variatietip:

In plaats van rode aardappelen kun je ook een AH Kilo'tje vastkokend (zak) gebruiken.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 415 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 50 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 580 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Aardappelsalade met rucola en kapperappeltjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aard­ap­pel­sa­la­de met ru­co­la en kap­pe­rap­pel­tjes

1
1
  • 1 kg pommes rouges

Boen de aardappelen schoon. Halveer ze en snijd de grote exemplaren in kwarten. Kook ze in 15 min. gaar.

2
2
  • 210 g kapperappeltjes

Laat ondertussen de kapperappeltjes uitlekken, maar vang 2 el vocht per potje op.

3
3

Verwijder het steeltje van de helft van de kapperappeltjes en snijd deze appeltjes fijn.

4
4
  • ½ sinaasappel

Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit.

5
5
  • 2 tl dijonmosterd
  • 5 el olijfolie

Meng de fijngesneden kapperappeltjes, het opgevangen vocht, het sinaasappelrasp en -sap, de mosterd en olie tot een dressing.

6
6

Meng de dressing door de aardappelen en laat 5 min. op een platte schaal afkoelen.

7
7
  • 75 g rucola

Schep de rucola erdoor, breng op smaak met peper en eventueel zout en garneer met de hele kapperappeltjes.

variatietip:

In plaats van rode aardappelen kun je ook een AH Kilo'tje vastkokend (zak) gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.