Biet met bal­sa­mi­co & ba­si­li­cum

De 3 b's: biet, balsamico en basilicum. 'T is een goed trio!

(8)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht De 3 b's: biet, balsamico en basilicum. 'T is een goed trio! 4 personen
4 8

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten 4 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord. Hak grof.
  2. Schil ondertussen de bieten, snijd in dunne partjes en doe in een diepe schaal. Scheur de blaadjes basilicum in stukjes. Laat de mozzarella uitlekken, scheur in stukjes en verdeel over de bieten. Besprenkel met het balsamicoglazuur en bestrooi met het basilicum, de pistachenoten, peper en eventueel zout.

combinatietip:

Lekker met tagliata (rood vlees) ; het recept is dan niet meer zonder vlees/vis.

video

No­ten, za­den en pit­ten roos­te­ren

Instructievideo - 01:19 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 245 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 18 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 230 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Biet met balsamico & basilicum

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Biet met bal­sa­mi­co & ba­si­li­cum

1
1
  • 50 g pistachenoten

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten 4 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord. Hak grof.

2
2
  • 500 g gekookte bieten
  • 15 g basilicum

Schil ondertussen de bieten, snijd in dunne partjes en doe in een diepe schaal. Haal de blaadjes van de basilicum en scheur in stukjes.

3
3
  • 125 g buffelmozzarella

Laat de mozzarella uitlekken, scheur in stukjes en verdeel over de bieten.

4
4
  • 4 el balsamicoglazuur

Besprenkel met het balsamicoglazuur en bestrooi met het basilicum, de pistachenoten, peper en eventueel zout.

combinatietip:

Lekker met tagliata (rood vlees) ; het recept is dan niet meer zonder vlees/vis.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.