Ge­roer­bak­te spi­na­zie met knof­look & ha­zel­no­ten

Een oude vertrouwde groente, maar een nieuwe manier om 'm te bereiden.

(6)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Een oude vertrouwde groente, maar een nieuwe manier om 'm te bereiden. 4 personen
4 6

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de knoflook in plakjes. Verhit de olie in een wok en bak de knoflook en rozemarijn 2 min. op laag vuur. Zet het vuur hoger, voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Blijf goed omscheppen. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 4 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord. Hak grof.
  3. Schep de spinazie op een platte schaal en verdeel de hazelnoten erover.

combinatietip:

Lekker met gebakken vis.

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 230 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 25 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Geroerbakte spinazie met knoflook & hazelnoten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­roer­bak­te spi­na­zie met knof­look & ha­zel­no­ten

1
1
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl gedroogde rozemarijn

Snijd de knoflook in plakjes. Verhit de olie in een wok en bak de knoflook en rozemarijn 2 min. op laag vuur.

2
2
  • 800 g wilde spinazie

Zet het vuur hoger, voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Blijf goed omscheppen. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3
3
  • 60 g hazelnoten

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 4 min. op middelhoog vuur.

4
4

Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord. Hak grof.

5
5

Schep de spinazie op een platte schaal en verdeel de hazelnoten erover.

combinatietip:

Lekker met gebakken vis.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.