Wa­ter­me­loen­sa­la­de met to­nijn en fe­ta

Watermeloen en feta, wat een duo! Een heerlijke salade voor een zomerse dag.

(19)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Watermeloen en feta, wat een duo! Een heerlijke salade voor een zomerse dag. 4 personen
3 19

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de komkommer in de lengte en snijd in plakken. Snijd de ui in halve ringen. Doe de komkommer en ui met de azijn in een kom en laat staan tot gebruik.
  2. Laat de tonijn uitlekken, maar vang een halve eetlepel olie per persoon op.
  3. Snijd de feta in blokjes en scheur de blaadjes van het basilicum grof. Halveer de watermeloenstukjes.
  4. Schep de komkommer, ui, azijn, tonijn, opgevangen olie, feta, het basilicum, de watermeloen en olijven voorzichtig door elkaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de ciabattina's in plakken en serveer erbij.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 590 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 45 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 4.135 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 8 2016

Watermeloensalade met tonijn en feta

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wa­ter­me­loen­sa­la­de met to­nijn en fe­ta

1
1
  • 1 komkommer

Halveer de komkommer in de lengte en snijd in plakken.

2
2
  • 2 kleine rode uien
  • 6 el rodewijnazijn

Snijd de ui in halve ringen. Doe de komkommer en ui met de azijn in een kom en laat staan tot gebruik.

3
3
  • 320 g tonijnmoot in olijfolie

Laat de tonijn uitlekken, maar vang een halve eetlepel olie per persoon op.

4
4
  • 200 g feta
  • 15 g basilicum
  • 800 g watermeloenstukjes

Snijd de feta in blokjes en scheur de blaadjes van het basilicum grof. Halveer de watermeloenstukjes.

5
5
  • 240 g Kalamata-olijven zonder pit

Schep de komkommer, ui, azijn, tonijn, opgevangen olie, feta, het basilicum, de watermeloen en olijven voorzichtig door elkaar.

6
6
  • 4 ciabattina's

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de ciabattina's in plakken en serveer erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.