Spelt­pen­ne met to­ma­ten­saus, moz­za­rel­la en kap­per­tjes

Vegapasta met véél groenten en lekker zachte mozzarella.

(9)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Vegapasta met véél groenten en lekker zachte mozzarella. 4 personen
2 9

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 3 min. op laag vuur. Snijd de winterpeen in plakjes van 1 cm en vervolgens in blokjes van 1 cm (brunoise). Snijd de bleekselderij in boogjes van een 1⁄2 cm. Voeg de winterpeen en bleekselderij toe aan de ui en bak 5 min.
  2. Voeg de tomatenblokjes toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en stoof 10 min. Breng de saus op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Kook ondertussen de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  4. Laat de kappertjes uitlekken en voeg de laatste 2 min. toe aan de tomatensaus.
  5. Snijd de mozzarella in stukjes. Scheur het basilicum in stukjes. Giet de penne af en meng in een grote schaal met de saus. Verdeel de mozzarella en het basilicum erover.

Tip:

Make a batch! Maak meer tomatensaus en vries in afgesloten porties in. In de vriezer is de saus maximaal 3 maanden houdbaar.

video

Brunoi­se snij­den

Instructievideo - 00:38 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 495 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 65 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 625 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Speltpenne met tomatensaus, mozzarella en kappertjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spelt­pen­ne met to­ma­ten­saus, moz­za­rel­la en kap­per­tjes

1
1
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 2 el olijfolie

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 3 min. op laag vuur.

2
2
  • 1 winterpeen
  • 2 stengels bleekselderij

Snijd de winterpeen in plakjes van 1 cm en vervolgens in blokjes van 1 cm (brunoise). Snijd de bleekselderij in boogjes van een 1⁄2 cm.

3
3

Voeg de winterpeen en bleekselderij toe aan de ui en bak 5 min.

4
4
  • 800 g tomatenblokjes

Voeg de tomatenblokjes toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en stoof 10 min. Breng de saus op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 300 g speltpenne

Kook ondertussen de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

6
6
  • 100 g kappertjes

Laat de kappertjes uitlekken en voeg de laatste 2 min. toe aan de tomatensaus.

7
7
  • 125 g mozzarella
  • 15 g basilicum

Snijd de mozzarella in stukjes. Scheur de blaadjes van het basilicum in stukjes. Giet de penne af en meng in een grote schaal met de saus.

8
8

Verdeel de mozzarella en het basilicum erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.