Orec­chiet­te met sar­di­nes

Orecchiette is een pasta uit het zuiden van Italië. Weer eens wat anders dan spaghetti!

(13)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Orecchiette is een pasta uit het zuiden van Italië. Weer eens wat anders dan spaghetti! 4 personen
3 13

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af, maar vang 25 ml kookvocht per persoon op.
  2. Snijd ondertussen de stelen en een stukje van de onderkant van de venkelknollen, halveer in de lengte, verwijder de harde kern en snijd in dunne reepjes. Laat de sardines uitlekken, maar vang 1.5 el olie per blikje op. Verwijder de graatjes van de sardines en snijd de vis in stukken. Snipper de uien.
  3. Verhit de olie in een pan en fruit de ui 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de venkel en rozijnen toe en bak 2 min. Voeg de helft van de sardines, de chilivlokken en 25 ml kookvocht per persoon toe en breng aan de kook. Stoof met de deksel op de pan 10 min. op laag vuur. Breng de saus op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten in 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
  5. Schep ondertussen de pasta door de venkelsaus en voeg de rest van de sardines toe. Snijd de dille en garneer de pasta met de pijnboompitten en dille.

variatietip:

Je kunt de chilivlokken vervangen door 1 rode peper. Snijd het steeltje van de rode peper, halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.

video

Ven­kel be­rei­den

Instructievideo - 01:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 560 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 77 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 235 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Orecchiette met sardines

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Orec­chiet­te met sar­di­nes

1
1
  • 300 g orecchiette pasta

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af, maar vang 25 ml kookvocht per persoon op.

2
2
  • 2 venkelknollen

Snijd ondertussen de stelen en een stukje van de onderkant van de venkel, halveer in de lengte, verwijder de harde kern en snijd in dunne reepjes.

3
3
  • 240 g sardines
  • 2 uien

Laat de sardines uitlekken, maar vang 1.5 el olie per blikje op. Verwijder de graatjes van de sardines en snijd de vis in stukken. Snipper de uien.

4
4
  • 75 g rozijnen

Verhit de olie in een pan en fruit de ui 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de venkel en rozijnen toe en bak 2 min.

5
5
  • ½ tl chilivlokken

Voeg de helft van de sardines, de chilivlokken en 25 ml kookvocht per persoon toe en breng aan de kook. Stoof met de deksel op de pan 10 min. op laag vuur.

6
6

Breng de saus op smaak met peper en eventueel zout.

7
7
  • 65 g pijnboompitten

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten in 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

8
8
  • 7½ g dille

Schep ondertussen de pasta door de venkelsaus en voeg de rest van de sardines toe. Snijd de dille en garneer de pasta met de pijnboompitten en dille.

variatietip:

Je kunt de chilivlokken vervangen door 1 rode peper. Snijd het steeltje van de rode peper, halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.