Ita­li­aan­se maal­tijd­soep met run­der­bal­le­tjes

Met de kaaskletskoppen bij deze soep krijg je iedereen stil aan tafel.

(5)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Met de kaaskletskoppen bij deze soep krijg je iedereen stil aan tafel. 4 personen
3 5

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • soeppan
  • rasp
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de stelen en een stukje van de onderkant van de venkelknol, halveer de knol in de lengte, verwijder de harde kern en snijd in zo dun mogelijke partjes. Verhit de olie in een soeppan en bak de venkel met de Italiaanse kruiden 5 min. Schenk de bouillon en het water erbij, voeg de rijst toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur 10 min. koken.
  2. Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas met een fijne rasp. Maak een hoopje kaas per persoon van 4 cm doorsnede op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca. 10 min. goudbruin in de oven. Neem de kaaskletskoppen met een spatel van het bakpapier en laat afkoelen op een rooster.
  3. Voeg de runderballetjes toe aan de soep en kook nog 3 min. Voeg de roerbakgroente toe en kook nog 2 min. Breng de soep op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de soep met de kaaskletskoppen.

variatietip:

In plaats van AH Biologische rijst & granen kun je ook 2 blikken cannellinibonen (à 400 g) gebruiken. Voeg deze toe in stap 4. Heerlijk!

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 620 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 59 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 1.325 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 8 2016

Italiaanse maaltijdsoep met runderballetjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ita­li­aan­se maal­tijd­soep met run­der­bal­le­tjes

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 1 venkelknol

Snijd de stelen en een stukje van de onderkant van de venkelknol, halveer de knol in de lengte, verwijder de harde kern en snijd in zo dun mogelijke partjes.

3
3
  • 1 el gedroogde Italiaanse kruiden
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een soeppan en bak de venkel met de Italiaanse kruiden 5 min.

4
4
  • 700 ml krachtbouillon rundvlees
  • 1 liter water
  • 300 g rijst en granen

Schenk de bouillon en het water erbij, voeg de rijst toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur 10 min. koken.

5
5
  • 60 g Parmezaanse kaas

Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas met een fijne rasp.

6
6

Maak een hoopje kaas per persoon van 4 cm doorsnede op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca. 10 min. goudbruin in de oven.

7
7

Neem de kaaskletskoppen met een spatel van het bakpapier en laat afkoelen op een rooster.

8
8
  • 290 g rundersoepballetjes
  • 600 g Italiaanse roerbakmix

Voeg de runderballetjes toe aan de soep en kook nog 3 min. Voeg de roerbakgroente toe en kook nog 2 min.

9
9

Breng de soep op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de soep met de kaaskletskoppen.

variatietip:

In plaats van AH Biologische rijst & granen kun je ook 2 blikken cannellinibonen (à 400 g) gebruiken. Voeg deze toe in stap 4. Heerlijk!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.