Si­naas­ap­pel­cous­cous met ka­bel­jauw en ven­kel

Als het zomer is, dan willen we zomer. En dat is deze couscous met frisse sinaasappel zéker.

(36)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Als het zomer is, dan willen we zomer. En dat is deze couscous met frisse sinaasappel zéker. 4 personen
4 36

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg de vis op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrijk met 1/5 van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Bak 15 min. in het midden van de oven.
  2. Boen ondertussen de helft van de sinaasappels schoon en rasp de oranje schil. Schil met een scherp mes van alle sinaasappels de witte schil. Snijd de partjes tussen de vliezen uit, vang het sap op.
  3. Los het bouillontablet op in het kokend water. Doe de couscous met de helft van de rest van de olie, het sinaasappelrasp en de Italiaanse kruiden in een schaal en schenk de bouillon erover. Roer door, laat 10 min. staan en roer los met een vork.
  4. Snijd ondertussen de bosui in dunne ringen en de peterselie fijn. Snijd de stelen en een stukje van de onderkant van de venkelknollen, halveer in de lengte, verwijder de harde kern en snijd in dunne reepjes.
  5. Verhit de rest van de olie in een pan en bak de venkel 6 min. op middelhoog vuur. Schep de couscous in een schaal. Meng het sinaasappelsap en -vruchtvlees, de bosui en de venkel erdoor. Laat de olijven uitlekken en voeg samen met de helft van de peterselie toe. Verdeel de vis in stukken en verdeel over de couscous. Garneer met de rest van de peterselie en eventueel wat venkelgroen.
video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 630 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 63 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 850 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Sinaasappelcouscous met kabeljauw en venkel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Si­naas­ap­pel­cous­cous met ka­bel­jauw en ven­kel

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 400 g kabeljauwfilet
  • 1 el olijfolie

Leg de vis op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrijk met de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Bak 15 min. in het midden van de oven.

3
3
  • 2 sinaasappels

Boen ondertussen de helft van de sinaasappels schoon en rasp de oranje schil. Schil met een scherp mes van alle sinaasappels de witte schil.

4
4

Snijd de partjes tussen de vliezen uit, vang het sap op.

5
5
  • 350 ml kokend water
  • 1 groentebouillontablet

Los het bouillontablet op in het kokend water.

6
6
  • 300 g couscous
  • 2 el olijfolie
  • 2 tl gedroogde Italiaanse kruiden

Doe de couscous met de olie, het sinaasappelrasp en de Italiaanse kruiden in een schaal en schenk de bouillon erover.

7
7

Roer door, laat 10 min. staan en roer los met een vork.

8
8
  • 1 bosje bosui
  • 20 g platte peterselie

Snijd ondertussen de bosui in dunne ringen en de peterselie fijn.

9
9
  • 2 venkelknollen

Snijd de stelen en een stukje van de onderkant van de venkelknollen, halveer in de lengte, verwijder de harde kern en snijd in dunne reepjes.

10
10
  • 2 el olijfolie

Verhit de rest van de olie in een pan en bak de venkel 6 min. op middelhoog vuur.

11
11

Schep de couscous in een schaal. Meng het sinaasappelsap en -vruchtvlees, de bosui en de venkel erdoor.

12
12
  • 240 g zwarte olijven zonder pit

Laat de olijven uitlekken en voeg samen met de helft van de peterselie toe. Verdeel de vis in stukken en verdeel over de couscous.

13
13

Garneer met de rest van de peterselie en eventueel wat venkelgroen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.