Bo­nen-to­ma­ten­stoof met ro­ze­ma­rijn & chi­po­la­ta­worst­jes

Kruidige stoof met boterzachte borlotti's.

(23)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Kruidige stoof met boterzachte borlotti's. 4 personen
3 23

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Houd de oregano uit de bak roerbakgroente apart. Halveer de broccoliroosjes. Verhit 2/3 van de olie in een hapjespan en roerbak alle groenten 5 min.
  2. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de worstjes in 10 min. bruin en gaar.
  3. Voeg ondertussen de tomato frito toe aan de groente en breng aan de kook. Zet het vuur laag, voeg de rozemarijn en bonen toe en verwarm 5 min. met de deksel op de pan.
  4. Verwijder de takjes rozemarijn. Snijd de worstjes in stukken van 2 cm en meng met het bonenmengsel. Verdeel de stoof over de borden en bestrooi met de kaasflakes en oregano.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 510 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 25 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 1.135 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Bonen-tomatenstoof met rozemarijn & chipolataworstjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bo­nen-to­ma­ten­stoof met ro­ze­ma­rijn & chi­po­la­ta­worst­jes

1
1
  • 410 g Italiaanse roerbakgroente bonen-broccoli
  • 2 el olijfolie

Houd de oregano uit de bak roerbakgroente apart. Halveer de broccoliroosjes. Verhit de olie in een hapjespan en roerbak alle groenten 5 min.

2
2
  • 1 el olijfolie
  • 225 g varkenschipolata's

Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de worstjes in 10 min. bruin en gaar.

3
3
  • 330 g tomato frito

Voeg ondertussen de tomato frito toe aan de groente en breng aan de kook.

4
4
  • 4 takjes rozemarijn
  • 425 g borlottibonen

Zet het vuur laag, voeg de rozemarijn en bonen toe en verwarm 5 min. met de deksel op de pan.

5
5

Verwijder de takjes rozemarijn. Snijd de worstjes in stukken van 2 cm en meng met het bonenmengsel.

6
6
  • 90 g Parmigiano Reggiano-flakes

Verdeel de stoof over de borden en bestrooi met de kaasflakes en oregano.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.