Pas­ta­sa­la­de met ma­kreel en pa­pri­ka

De rokerige smaak van de makreel maakt van deze eenvoudige salade iets speciaals.

(22)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht De rokerige smaak van de makreel maakt van deze eenvoudige salade iets speciaals. 4 personen
3 22

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel af onder koud water en laat goed uitlekken.
  2. Halveer ondertussen de komkommer in de lengte en snijd in plakjes. Snipper de ui. Meng met de rauwkost, pestospread en olie.
  3. Snijd de peterselie fijn en meng samen met de pasta door de rauwkost. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Breek de makreel in stukjes en verdeel over de salade.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 715 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 61 g
  • vet 40 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 490 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande magazine 2016 nr. 08 - Nieuw Italiaans, Receptkaarten Allerhande 8 2016

Pastasalade met makreel en paprika

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta­sa­la­de met ma­kreel en pa­pri­ka

1
1
  • 300 g fusilli

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel af onder koud water en laat goed uitlekken.

2
2
  • 1 komkommer
  • 1 rode ui
  • 300 g paprikamix rauwkost
  • 90 g pestospread
  • 4 el olijfolie frisse citroen

Halveer ondertussen de komkommer in de lengte en snijd in plakjes. Snipper de ui. Meng met de rauwkost, pestospread en olie.

3
3
  • 20 g platte peterselie

Snijd de peterselie fijn en meng samen met de pasta door de rauwkost. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4
  • 260 g gerookte makreelfilet

Breek de makreel in stukjes en verdeel over de salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.