Zo­mer­mi­ne­stro­ne met spelt en spek­jes

De bekende Italiaanse soep in een nieuw jasje met spelt en spekreepjes.

(19)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht De bekende Italiaanse soep in een nieuw jasje met spelt en spekreepjes. 4 personen
3 19

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng de tomatenblokjes met het water en de bouillontabletten aan de kook. Voeg de spelt toe en laat 10 min. zachtjes koken. Voeg na 5 min. de pesto en de roerbakmix toe.
  2. Bak ondertussen de spekjes in een koekenpan zonder olie of boter in 5 min. op middelhoog vuur krokant. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de vrucht en meng het rasp door de spekjes. Snijd de citroen in parten. Verdeel de soep over de kommen en verdeel de spekjes erover. Serveer met de citroenparten.

combinatietip:

Lekker met grissini (Italiaanse broodstengels).

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 450 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 48 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 2.050 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Zomerminestrone met spelt en spekjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zo­mer­mi­ne­stro­ne met spelt en spek­jes

1
1
  • 400 g tomatenblokjes
  • 800 ml water
  • 2 groentebouillontabletten
  • 200 g spelt vezelrijk

Breng de tomatenblokjes met het water en de bouillontabletten aan de kook. Voeg de spelt toe en laat 10 min. zachtjes koken.

2
2
  • 3 el rode pesto
  • 600 g Italiaanse roerbakmix

Voeg na 5 min. de pesto en de roerbakmix toe.

3
3
  • 250 g magere gerookte spekreepjes

Bak ondertussen de spekjes in een koekenpan zonder olie of boter in 5 min. op middelhoog vuur krokant.

4
4

Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

5
5
  • 1 citroen

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de vrucht en meng het rasp door de spekjes. Snijd de citroen in parten.

6
6

Verdeel de soep over de kommen en verdeel de spekjes erover. Serveer met de citroenparten.

combinatietip:

Lekker met grissini (Italiaanse broodstengels).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.