Bief­stuk met ar­ti­sjok­har­ten, gor­gon­zo­la en wal­no­ten

Met artisjok kun je alle kanten op: als voorgerecht, in een salade of bij de borrel. Altijd goed!

(16)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Met artisjok kun je alle kanten op: als voorgerecht, in een salade of bij de borrel. Altijd goed! 4 personen
3 16

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de steel van de artisjok. Verwijder 4 à 5 lagen van de buitenste harde bladeren. Snijd met een mesje de rest van de harde bladeren weg. Snijd de artisjokharten in kwarten en verwijder met een mesje het pluizige hooi aan de binnenkant. Halveer de kwarten in de lengte en doe tot gebruik in een kom met citroenwater om verkleuren te voorkomen.
  2. Verhit 1/4 van de olie in een hapjespan en fruit de artisjokharten 3 min. op middelhoog vuur. Bestrooi met peper en eventueel zout en voeg de wijn toe. Doe de deksel op de pan en stoof in 20 min. op laag vuur gaar.
  3. Pers ondertussen de sinaasappel uit. Meng het sap met 2/3 van de rest van de olie en de mosterd tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout en meng door de slamelange. Verdeel de gorgonzola in stukjes en strooi over de sla. Bestrooi met de walnoten.
  4. Verhit de grillpan zonder olie of boter. Bestrijk de biefstukken met de rest van de olie en gril ze in 8 min. rosé. Keer halverwege. Bestrooi met peper en zout. Laat afgedekt met aluminiumfolie op een snijplank 5 min. rusten. Snijd in dunne plakjes, verdeel de artisjokken erover en serveer met de sla ernaast.

combinatietip:

Lekker met aardappelen uit de oven.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 530 kcal
  • eiwit 44 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 585 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Biefstuk met artisjokharten, gorgonzola en walnoten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bief­stuk met ar­ti­sjok­har­ten, gor­gon­zo­la en wal­no­ten

1
1
  • 4 verse artisjokken

Snijd de steel van de artisjok. Verwijder 4 à 5 lagen van de buitenste harde bladeren. Snijd met een mesje de rest van de harde bladeren weg.

2
2

Snijd de artisjokharten in kwarten en verwijder met een mesje het pluizige hooi aan de binnenkant.

3
3
  • 1 citroen

Halveer de kwarten in de lengte en doe tot gebruik in een kom met citroenwater om verkleuren te voorkomen.

4
4
  • 1 el olijfolie
  • 50 ml witte wijn

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de artisjokharten 3 min. op middelhoog vuur. Bestrooi met peper en eventueel zout en voeg de wijn toe.

5
5

Doe de deksel op de pan en stoof in 20 min. op laag vuur gaar.

6
6
  • ½ sinaasappel
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl mosterd

Pers ondertussen de sinaasappel uit. Meng het sap met de olie en de mosterd tot een dressing.

7
7
  • 160 g slamelange landkers
  • 100 g gorgonzola piccante
  • 50 g walnoten

Breng op smaak met peper en eventueel zout en meng door de slamelange. Verdeel de gorgonzola in stukjes en strooi over de sla. Bestrooi met de walnoten.

8
8
  • 4 biefstukken
  • 1 el olijfolie

Verhit de grillpan zonder olie of boter. Bestrijk de biefstukken met de rest van de olie en gril ze in 8 min. rosé. Keer halverwege.

9
9

Bestrooi met peper en eventueel zout. Laat afgedekt met aluminiumfolie op een snijplank 5 min. rusten.

10
10

Snijd in dunne plakjes, verdeel de artisjokken erover en serveer met de sla ernaast.

combinatietip:

Lekker met aardappelen uit de oven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.