Lin­gui­ne met ge­pof­te cher­ry­to­maat en gar­na­len

De gepofte tomaatjes zorgen voor een smaakexplosie in deze eenvoudige pasta.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 705 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 12 min. oventijd
(63)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht De gepofte tomaatjes zorgen voor een smaakexplosie in deze eenvoudige pasta. 4 personen
3 63

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de koflook fijn en meng met 3/4 van de olie en het zeezout. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de tomaten aan de tak erop. Besprenkel met de helft van de knoflookolie en bak ca. 12 min. in de oven.
  2. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af. Snijd de ui in flinterdunne halve ringen.
  3. Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan en bak de garnalen en ui 3 min. Voeg de spinazie in delen toe en laat al roerbakkend slinken. Voeg de pasta toe en meng door elkaar.
  4. Serveer de pasta met de rucola en de tomaten erop.

variatietip:

Je kunt de linguinepasta ook vervangen door spaghetti.

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 705 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 73 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 625 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Linguine met gepofte cherrytomaat en garnalen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lin­gui­ne met ge­pof­te cher­ry­to­maat en gar­na­len

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 2 tenen knoflook
  • 6 el olijfolie
  • 1 tl zeezout
  • 500 g cherrytomaten aan de tak

Snijd de koflook fijn en meng met de olie en het zeezout. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de tomaten aan de tak erop.

3
3

Besprenkel met de helft van de knoflookolie en bak ca. 12 min. in de oven.

4
4
  • 300 g linguine
  • 1 rode ui

Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af. Snijd de ui in flinterdunne halve ringen.

5
5
  • 2 el olijfolie
  • 300 g wokgarnalen met knoflook en peterselie
  • 400 g wilde spinazie

Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan en bak de garnalen en ui 3 min. Voeg de spinazie in delen toe en laat al roerbakkend slinken.

6
6

Voeg de pasta toe en meng door elkaar.

7
7
  • 75 g rucola

Serveer de pasta met de rucola en de tomaten erop.

variatietip:

Je kunt de linguinepasta ook vervangen door spaghetti.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.