Hot­dog met zo­mer­se zuur­kool­sa­la­de

Geen zuurkool erop, maar ernaast. In combinatie met de appel fris en fruitig.

(10)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Geen zuurkool erop, maar ernaast. In combinatie met de appel fris en fruitig. 4 personen
4 10

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 210 °C. Bak de baguettes in het midden van de oven in ca. 12 min. af.
  2. Verhit ondertussen de grillpan. Bestrijk de worsten met ¼ van de olie en gril ze in 15 min. gaar. Keer regelmatig.
  3. Was ondertussen de appel, snijd in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes (julienne). Spoel de zuurkool in een vergiet onder koud stromend water en knijp er zo veel mogelijk vocht uit.
  4. Meng de zuurkool in een ruime kom met de appel, spitskool, ⅔ van de rucola en de dragon met de azijn, de rest van de olie, peper en eventueel zout.
  5. Meng de mayonaise met de mierikswortel en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  6. Snijd de baguettes overlangs net niet helemaal doormidden en besmeer de twee helften met de mierikswortelmayonaise. Verdeel de rest van de rucola erover. Snijd de worsten in de lengte doormidden en leg op de rucola. Bestrooi met de gebakken uitjes. Snijd de baguettes schuin in de breedte doormidden. Verdeel de hotdogs over de borden en schep de salade ernaast. Snijd de selderij fijn en strooi over de salade.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 795 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 57 g
  • vet 47 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 1.540 mg
  • vezels 9 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Allerhande Box week 31 2016

Hotdog met zomerse zuurkoolsalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Hot­dog met zo­mer­se zuur­kool­sa­la­de

1
1
  • 2 Franse baguettes

Verwarm de oven voor op 210 °C. Bak de baguettes in het midden van de oven in ca. 12 min. af.

2
2
  • 4 Lincolnshire-sausages
  • 1 el olijfolie

Verhit ondertussen de grillpan. Bestrijk de worsten met de olie en gril ze in 15 min. gaar. Keer regelmatig.

3
3
  • 1 friszoete en stevige appel

Was ondertussen de appel, snijd in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes (julienne).

Julienne snijden

Instructievideo

00:42 min.

4
4
  • 250 g wijnzuurkool

Spoel de zuurkool in een vergiet onder koud stromend water en knijp er zo veel mogelijk vocht uit.

5
5
  • 300 g gesneden spitskool
  • 50 g rucola
  • 3 tl gedroogde dragon
  • 1 el azijn
  • 3 el olijfolie

Meng de zuurkool in een ruime kom met de appel, spitskool, de rucola en de dragon met de azijn, de rest van de olie, peper en eventueel zout.

6
6
  • 3 el mayonaise
  • 1 el mierikswortel

Meng de mayonaise met de mierikswortel en breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7
  • 25 g rucola

Snijd de baguettes overlangs net niet helemaal doormidden en besmeer de helften met de mierikswortelmayonaise. Verdeel de rest van de rucola erover.

8
8
  • 4 el gebakken uitjes

Snijd de worsten in de lengte doormidden en leg op de rucola. Bestrooi met de gebakken uitjes. Snijd de baguettes schuin in de breedte doormidden.

9
9
  • 20 g selderij

Verdeel de hotdogs over de borden en schep de salade ernaast. Snijd de selderij fijn en strooi over de salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.