Pas­ta met pa­pri­ka-aman­del­saus en ge­gril­de groen­ten

Een heerlijke saus, die nóg lekkerder wordt door het amandelschaafsel.

(17)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Een heerlijke saus, die nóg lekkerder wordt door het amandelschaafsel. 4 personen
3 17

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord.
  2. Maak de uien schoon en snijd in halve ringen. Was de verse paprika’s, verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten en snijd in stukjes van 2 cm. Was de prei en snijd in ringen van een ½ cm. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak hierin het gehakt met het komijnzaad, peper en wat zout in 6 min. op middelhoog vuur rul. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de ui, gesneden paprika, prei, peper en eventueel zout 5 min. op middelhoog vuur.
  3. Breng ondertussen een pan met ruim water aan de kook, voeg de pasta toe en kook in 10 min. beetgaar. Giet af.
  4. Maak ondertussen de knoflook schoon. Pureer met de staafmixer de gegrilde paprika’s met de olie uit de pot, de knoflook en 2/3 van het amandelschaafsel tot een saus. Voeg de saus toe aan het gehakt en verwarm nog 2 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  5. Verkruimel de kaas. Meng de pasta met de gehaktsaus en verdeel over diepe borden. Verdeel de gebakken groenten erover en verdeel daarover de kaas. Bestrooi met de rest van het amandelschaafsel.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 865 kcal
  • eiwit 42 g
  • koolhydraten 70 g
  • vet 45 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 1.055 mg
  • vezels 9 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Allerhande Box week 31 2016

Pasta met paprika-amandelsaus en gegrilde groenten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta met pa­pri­ka-aman­del­saus en ge­gril­de groen­ten

1
1
  • 55 g amandelschaafsel

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord.

2
2
  • 2 gele uien
  • 2 rode paprika's

Maak de uien schoon en snijd in halve ringen. Was de verse paprika’s, verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten en snijd in stukjes van 2 cm.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

3
3
  • 2 preien

Was de prei en snijd in ringen van een ½ cm.

Prei wassen

Instructievideo

00:29 min.

4
4
  • 1 el olijfolie
  • 500 g half-om-halfgehakt
  • 2 tl komijnzaad

Verhit de olie in een hapjespan en bak hierin het gehakt met het komijnzaad, peper en wat zout in 6 min. op middelhoog vuur rul.

5
5
  • 1 el olijfolie

Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de ui, gesneden paprika, prei, peper en eventueel zout 5 min. op middelhoog vuur.

6
6
  • 300 g fusilli

Breng ondertussen een pan met ruim water aan de kook, voeg de pasta toe en kook in 10 min. beetgaar. Giet af.

7
7
  • 2 tenen knoflook

Maak ondertussen de knoflook schoon.

8
8
  • 295 g gegrilde rode paprika's

Pureer met de staafmixer de gegrilde paprika’s met de olie uit de pot, de knoflook en 2/3 van het amandelschaafsel tot een saus.

9
9

Voeg de saus toe aan het gehakt en verwarm nog 2 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

10
10
  • 150 g witte kaas

Verkruimel de kaas. Meng de pasta met de gehaktsaus en verdeel over diepe borden.

11
11

Verdeel de gebakken groenten erover en verdeel daarover de kaas. Bestrooi met de rest van het amandelschaafsel.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.