Pas­ta pes­to met bi­mi en ham­reep­jes

Heerlijk met dé Italiaanse smaakmaker: pesto.

(23)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Heerlijk met dé Italiaanse smaakmaker: pesto. 4 personen
3 23

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een pan ruim water aan de kook. Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en voeg als het water kookt de sperziebonen en wat zout toe. Kook in 9 min. beetgaar. Kook de tagliatelle de laatste 4 min. mee.
  2. Snijd ondertussen de bimi in de lengte in 4 partjes en doe in een vergiet. Giet hierin de pasta en bonen af. Verhit de helft van de olie in een grote koekenpan en bak de hamreepjes in 5 min. krokant.
  3. Zet het vuur uit en meng de sperziebonen, pasta, bimi, pesto en de rest van de olie door de ham. Verdeel over diepe borden. Bestrooi met de kaas en peper.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

video

Sper­zie­bo­nen schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:22 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 855 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 81 g
  • vet 41 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 1.000 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 30 2016

Pasta pesto met bimi en hamreepjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta pes­to met bi­mi en ham­reep­jes

1
1
  • 500 g sperziebonen

Breng een pan ruim water aan de kook. Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en voeg als het water kookt de sperziebonen en wat zout toe.

2
2
  • 500 g verse tagliatelle
  • 200 g bimi

Kook in 9 min. beetgaar. Kook de tagliatelle de laatste 4 min. mee. Snijd ondertussen de bimi in de lengte in 4 partjes en doe in een vergiet.

3
3
  • 2 el olijfolie
  • 200 g hamreepjes julienne

Giet hierin de pasta en bonen af. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de hamreepjes in 5 min. krokant.

4
4
  • 90 g pestospread
  • 2 el olijfolie
  • 90 g Parmigiano Reggiano

Zet het vuur uit en meng de sperziebonen, pasta, bimi, pesto en de rest van de olie door de ham. Verdeel over diepe borden. Bestrooi met de kaas en peper.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.