Zo­mer­s­tamp­pot met ge­gril­de steak de boeuf en rauw­kost

De frisse rauwkost maakt deze stamppot helemaal zomerproof!

(11)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht De frisse rauwkost maakt deze stamppot helemaal zomerproof! 4 personen
3 11

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in een ruime pan water met zout in 20 min. gaar.
  2. Maak ondertussen de knoflook schoon en snijd fijn. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de knoflook, hutspotgroenten, het karwijzaad, peper en eventueel zout 20 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
  3. Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter. Bestrijk de steaks de boeuf met de rest van de olie en gril in ca. 8 min. gaar. Keer regelmatig.
  4. Giet de aardappelen af en vang wat kookvocht op in een kopje. Doe de aardappelen terug in de pan, stamp met de pureestamper tot een grove puree en meng de melk en een flinke scheut van het kookvocht erdoor. Schep de hutspotgroenten erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over diepe borden en verdeel de rauwkost ernaast. Leg de steaks erbij en serveer.

bereidingstip:

De steaks de boeuf kun je ook op de barbecue bereiden. Houd dezelfde bereidingstijd aan als in bovenstaand recept.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

video

Vlees gril­len

Instructievideo - 00:39 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 635 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 50 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 595 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 30 2016

Zomerstamppot met gegrilde steak de boeuf en rauwkost

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zo­mer­s­tamp­pot met ge­gril­de steak de boeuf en rauw­kost

1
1
  • 800 g vastkokende aardappelen
  • 2 tenen knoflook

Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in een ruime pan water met zout in 20 min. gaar. Maak ondertussen de knoflook schoon en snijd fijn.

2
2
  • 2 el olijfolie
  • 1 kg hutspotgroenten
  • 3 tl karwijzaad

Verhit de olie in een hapjespan en bak de knoflook, hutspotgroenten, het karwijzaad, peper en eventueel zout 20 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

3
3
  • 4 steaks de boeuf
  • 2 el olijfolie

Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter. Bestrijk de steaks de boeuf met de rest van de olie en gril in ca. 8 min. gaar. Keer regelmatig.

4
4

Giet de aardappelen af en vang wat kookvocht op in een kopje.

5
5
  • 80 ml melk

Doe de aardappelen terug in de pan, stamp met de pureestamper tot een grove puree en meng de melk en een flinke scheut van het kookvocht erdoor.

6
6

Schep de hutspotgroenten erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7
  • 150 g rauwkost Amsterdamse-uimix

Verdeel over diepe borden en verdeel de rauwkost ernaast. Leg de steaks erbij en serveer.

bereidingstip:

De steaks de boeuf kun je ook op de barbecue bereiden. Houd dezelfde bereidingstijd aan als in bovenstaand recept.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.