Bloem­kool­piz­za's met pad­den­stoe­len

Net zo lekker als traditionele pizza, maar dan met extra groente in de bodem.

(22)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Net zo lekker als traditionele pizza, maar dan met extra groente in de bodem. 4 personen
4 22

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Bekleed 2 bakplaten met bakpapier.
  2. Verhit de olie in een hapjespan en bak de paddenstoelen 5 min. op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de mozzarella in blokjes.
  3. Verdeel de tomato frito over de pizzabodems en smeer dun uit met de bolle kant van een lepel. Verdeel de paddenstoelen, mozzarella en cherrytomaten gelijkmatig over de pizzabodems. Bestrooi met peper en eventueel zout. Bak ca. 10 min. in de oven. Wissel de bakplaten halverwege om.
  4. Haal de pizza’s uit de oven, leg elke pizza op een bord en verdeel de rucola erover.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 680 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 85 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 1.065 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box

Bloemkoolpizza's met paddenstoelen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bloem­kool­piz­za's met pad­den­stoe­len

1
1

Verwarm de oven voor op 220 °C. Bekleed 2 bakplaten met bakpapier.

2
2
  • 1 el olijfolie
  • 400 g paddenstoelenmix zoet
  • 2 bollen mozzarella

Verhit de olie in een hapjespan en bak de paddenstoelen 5 min. op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de mozzarella in blokjes.

3
3
  • 330 ml tomato frito
  • 4 bloemkool pizzabodems

Verdeel de tomato frito over de pizzabodems en smeer dun uit met de bolle kant van een lepel.

4
4
  • 250 g cherrytomaten

Verdeel de paddenstoelen, mozzarella en cherrytomaten gelijkmatig over de pizzabodems. Bestrooi met peper en eventueel zout.

5
5
  • 75 g rucola

Bak ca. 10 min. in de oven. Wissel de bakplaten halverwege om. Haal de pizza’s uit de oven, leg elke pizza op een bord en verdeel de rucola erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.