Sus­hi bur­ri­to met gar­na­len

Japan + Mexico = sushi 2.0

(2)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
japans hoofdgerecht Japan + Mexico = sushi 2.0 4 personen
3 2

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng de sushirijst met het water en eventueel zout aan de kook, zet het vuur laag en laat met de deksel op de pan 10 min. koken. Zet het vuur uit en laat de rijst met de deksel op de pan nog 15 min. staan.
  2. Snijd de komkommer in de lengte in 4 gelijke repen, verwijder de zaadlijsten. Halveer de puntpaprika in de lengte, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd de paprika in lange repen. Snijd de avocado overlangs doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in lange repen.
  3. Roer de rijstazijn door de rijst. Verdeel de rijst met de bolle kant van een in water gedoopte lepel gelijkmatig over de tortillawraps. Bestrijk de rijst met de wasabimayonaise. Verdeel de sushigember erover. Verdeel vervolgens over de hele lengte de komkommer, paprika, mais, peen julienne, bietjes julienne en avocado.
  4. Verhit de olie in een wok tot ca. 180 °C. Frituur de garnalen in 3 min. goudbruin en laat uitlekken op keukenpapier. Leg in het midden van elke tortilla 2 garnalen in de lengte en rol de tortilla’s zo strak mogelijk op. Snijd ze door en serveer.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 865 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 113 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 700 mg
  • vezels 14 g
Tags

Sushi burrito met garnalen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sus­hi bur­ri­to met gar­na­len

1
  • 250 g sushirijst
  • 350 ml water

Breng de sushirijst met het water en eventueel zout aan de kook, zet het vuur laag en laat met de deksel op de pan 10 min. koken.

2
  • ½ komkommer

Zet het vuur uit en laat de rijst met de deksel op de pan nog 15 min. staan. Snijd de komkommer in de lengte in 4 gelijke repen, verwijder de zaadlijsten.

3
  • 1 rode puntpaprika

Halveer de puntpaprika in de lengte, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd de paprika in lange repen.

4
  • 1 avocado

Snijd de avocado overlangs doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in lange repen.

5
  • 50 ml rice vinegar
  • 4 grote tortillawraps

Roer de rijstazijn door de rijst. Verdeel de rijst met de bolle kant van een in water gedoopte lepel gelijkmatig over de tortillawraps.

6
  • 4 el wasabimayonaise
  • 80 g sushi ginger

Bestrijk de rijst met de wasabimayonaise. Verdeel de sushigember erover.

7
  • 150 g crispy mais
  • 100 g peen julienne
  • 100 g bietjes julienne

Verdeel vervolgens over de hele lengte de komkommer, paprika, mais, peen julienne, bietjes julienne en avocado.

8
  • 1 liter arachideolie
  • 8 torpedo shrimps

Verhit de olie in een wok tot ca. 180 °C. Frituur de garnalen in 3 min. goudbruin en laat uitlekken op keukenpapier.

9

Leg in het midden van elke tortilla 2 garnalen in de lengte en rol de tortilla’s zo strak mogelijk op. Snijd ze door en serveer. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.