Zalm­poké bowl

Poké, een salade van gesneden rauwe vis, is dé culinaire trend uit Hawaii. Aloha!

(18)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
lunch Poké, een salade van gesneden rauwe vis, is dé culinaire trend uit Hawaii. Aloha! 4 personen
3 18

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • kaasschaaf

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat in ca. 1 uur afkoelen tot kamertemperatuur.
  2. Snijd de zalm in blokjes van 1 x 1 cm en doe in een bakje. Voeg de sojasaus, sesamolie en sriracha toe en meng door elkaar. Zet de zalm afgedekt in de koelkast tot gebruik.
  3. Schaaf de komkommer in lange repen met een kaasschaaf. Besprenkel met de rijstazijn en laat afgedekt staan tot gebruik. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes. Snijd de avocado overlangs doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Snijd in plakjes.
  4. Verdeel de rijst over 4 kommen. Verdeel de komkommerlinten, zeewiersalade, zalmblokjes, bosui en sushigember erover. Leg de avocado in een waaiertje bij de zalm. Bestrooi met het sesamzaad.

variatietip:

Ook lekker met sushirijst in plaats van jasmijnrijst.

variatietip:

Je kunt ook tonijn gebruiken in plaats van zalm.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 480 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 41 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 900 mg
  • vezels 4 g
Tags

Zalmpoké bowl

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zalm­poké bowl

1
  • 150 g jasmijnrijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat in ca. 1 uur afkoelen tot kamertemperatuur.

2
  • 300 g zalmhaasjes
  • 2 el Japanse sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • 2 tl sriracha sauce

Snijd de zalm in blokjes van 1 x 1 cm en doe in een bakje. Voeg de sojasaus, sesamolie en sriracha toe en meng door elkaar.

3

Zet de zalm afgedekt in de koelkast tot gebruik.

4
  • ½ komkommer
  • 2 el rice vinegar

Schaaf de komkommer in lange repen met een kaasschaaf. Besprenkel met de rijstazijn en laat afgedekt staan tot gebruik.

5
  • 2 bosuitjes
  • 1 eetrijpe avocado

Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes. Snijd de avocado overlangs doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Snijd in plakjes.

6
  • 125 g zeewiersalade
  • 2 el sushigember

Verdeel de rijst over 4 kommen. Verdeel de komkommerlinten, zeewiersalade, zalmblokjes, bosui en sushigember erover.

7
  • 2 tl zwart sesamzaad

Leg de avocado in een waaiertje bij de zalm. Bestrooi met het sesamzaad. Lekker!

variatietip:

Ook lekker met sushirijst in plaats van jasmijnrijst.

variatietip:

Je kunt ook tonijn gebruiken in plaats van zalm.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.