In­ge­maak­te mi­ni-kom­kom­mers

Inmaken kost even tijd, maar tegelijkertijd is het ook een leuk project om zelf te doen.

(3)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht Inmaken kost even tijd, maar tegelijkertijd is het ook een leuk project om zelf te doen. 8 stuks
3 3

Ingrediënten

8 stuks

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • weckpot à 2 liter

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Halveer de komkommers in de lengte en doe in de brandschone weckpot. Doe de suiker en het water in een steelpan en breng aan de kook. Dit wordt het inmaakvocht. Haal van het vuur en voeg de azijn, het mosterdzaad, de dille en het zout toe. Schenk het inmaakvocht over de groenten en sluit direct de deksel. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en laat vervolgens minimaal 2 dagen in de koelkast staan.

variatietip:

Varieer met smaak. Voeg bijvoorbeeld een in ringetjes gesneden rode peper toe voor meer pittigheid of 1 tl kurkuma een mooie gele kleur. Maar het is ook lekker met jeneverbessen, kruidnagel, (gedroogde) dragon of rozemarijn.

bewaartip:

De ingemaakte komkommers zijn ongeopend zeker 6 maanden houdbaar. Na opening nog 3 weken, mits goed gekoeld.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 110 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 27 g
  • vet 0 g
    waarvan verzadigd 0 g
  • natrium 130 mg
  • vezels 1 g
Tags

Ingemaakte mini-komkommers

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In­ge­maak­te mi­ni-kom­kom­mers

1
1
  • 800 g snoepkomkommers

Halveer de komkommers in de lengte en doe in de brandschone weckpot.

2
2
  • 200 g suiker
  • 400 ml water

Doe de suiker en het water in een steelpan en breng aan de kook. Dit wordt het inmaakvocht.

3
3
  • 400 ml appelciderazijn
  • 1 el mosterdzaad
  • 1 el gedroogde dille
  • 1 tl zout

Haal van het vuur en voeg de azijn, het mosterdzaad, de dille en het zout toe.

4
4

Schenk het inmaakvocht over de groenten en sluit direct de deksel.

5
5

Laat afkoelen tot kamertemperatuur en laat vervolgens minimaal 2 dagen in de koelkast staan.

variatietip:

Varieer met smaak. Voeg bijvoorbeeld een in ringetjes gesneden rode peper toe voor meer pittigheid of 1 tl kurkuma een mooie gele kleur. Maar het is ook lekker met jeneverbessen, kruidnagel, (gedroogde) dragon of rozemarijn.

bewaartip:

De ingemaakte komkommers zijn ongeopend zeker 6 maanden houdbaar. Na opening nog 3 weken, mits goed gekoeld.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.