Zo­mer­se vis­oven­scho­tel

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
    • 10 min. bereiden
    • 35 min. wachten
(24)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
2 24

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (30 x 20 cm)
  • ovenschaal (20 x 30)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd ondertussen de worteltjes in kleine stukjes en snijd de prei in dunne ringen. Meng de groente met de krieltjes.
  2. Snijd ondertussen de peterselie fijn. Bereid de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking met het water. Meng de helft van de peterselie erdoor.
  3. Verdeel de helft van het groente-aardappelmengsel over de ovenschaal en verdeel de helft van de saus erover. Bestrooi de scholfilet met peper en eventueel zout en leg op de groente in de ovenschaal. Dek af met de rest van het groente-aardappelmengsel en de rest van de saus.
  4. Bak ca. 35 min. in het midden van de oven gaar. Bestrooi met de rest van de peterselie.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Tags

Zomerse visovenschotel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zo­mer­se vis­oven­scho­tel

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 500 g geschrapte worteltjes
  • 1 prei
  • 900 g mini krieltjes

Snijd ondertussen de worteltjes in kleine stukjes en snijd de prei in dunne ringen. Meng de groente met de krieltjes.

3
3
  • 30 g peterselie
  • 84 g vis-dillesaus
  • 500 ml water

Snijd ondertussen de peterselie fijn. Bereid de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking met het water. Meng de helft van de peterselie erdoor.

4
4

Verdeel de helft van het groente-aardappelmengsel over de ingevette ovenschaal en verdeel de helft van de saus erover.

5
5
  • 400 g scholfilet

Bestrooi de scholfilet met peper en eventueel zout en leg op de groente in de ovenschaal.

6
6

Dek af met de rest van het groente-aardappelmengsel en de rest van de saus.

7
7

Bak ca. 35 min. gaar in het midden van de oven. Bestrooi met de rest van de peterselie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.