Plaat­taart met le­mon curd, fram­bo­zen en aard­bei­en

Deze zomerzoete plaattaart is belegd met zonnig Sweet Eve-fruit.

  • nagerecht
  • 10 personen
  • 275 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 20 min. oventijd
(12)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht Deze zomerzoete plaattaart is belegd met zonnig Sweet Eve-fruit. 10 personen
3 12

Ingrediënten

Keukenspullen
  • deegroller
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol het bladerdeeg met een deegroller uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Prik gaatjes in het deeg, maar laat de randen vrij. Bak in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 15 min. afkoelen. Druk eventueel het deeg een beetje plat.
  2. Snijd ondertussen de aardbeien in plakjes. Doe de mascarpone en het water in een kom en klop met een garde luchtig. Verdeel de lemon curd over het bladerdeeg en verdeel daar de mascarpone over. Verdeel de frambozen en aardbeien om en om in stroken van 10 cm over de mascarpone. Snijd de blaadjes van de munt in reepjes en verdeel over de taart.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 275 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 24 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 2 g
Tags

Plaattaart met lemon curd, frambozen en aardbeien

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Plaat­taart met le­mon curd, fram­bo­zen en aard­bei­en

1
1
  • 1 rol vers bladerdeeg

Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol het bladerdeeg met een deegroller uit op een met bakpapier beklede bakplaat.

2
2

Prik gaatjes in het deeg, maar laat de randen vrij. Bak in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar.

3
3

Neem uit de oven en laat 15 min. afkoelen. Druk eventueel het deeg en beetje plat.

4
4
  • 500 g aardbeien
  • 250 g mascarpone
  • 1 el water

Snijd ondertussen de aardbeien in plakjes. Doe de mascarpone en het water in een kom en klop met een garde luchtig.

5
5
  • 160 g lemon curd

Verdeel de lemon curd over het bladerdeeg en verdeel daar de mascarpone over.

6
6
  • 280 g frambozen

Verdeel de frambozen en aardbeien om en om in stroken van 10 cm over de mascarpone.

7
7
  • 1 takje munt

Snijd de blaadjes van de munt in reepjes en verdeel over de taart.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.