Kool­ra­bi­car­p­ac­cio met bloody­ma­ry­dres­sing

Eters vanavond? Bij het zien van dit bijzondere voorgerecht slaan ze al steil achterover.

(2)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht Eters vanavond? Bij het zien van dit bijzondere voorgerecht slaan ze al steil achterover. 4 personen
3 2

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • dunschiller, keukenmachine of mandoline
  • 4 shotglaasjes

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil en snijd de koolrabi in flinterdunne plakken met een dunschiller, keukenmachine of mandoline. Meng de koolrabi met de olie, azijn en mierikswortel en breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat minimaal 1 uur marineren.
  2. Meng de tomatensap met de wodka en Worcestershiresaus. Breng op smaak met de tabasco, peper en eventueel zout. Halveer de bleekselderij in de lengte en breedte in 4 gelijke stukken. Snijd het blad grof. Doe de dressing in 4 kleine (shot)glaasjes en garneer elk glaasje met een stuk bleekselderij.
  3. Verdeel de plakjes koolrabi over 4 borden. Verkruimel de geitenkaas erover en garneer met het bleekselderijblad. Serveer de bloodymarydressing er apart bij en schenk aan tafel over de koolrabi.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 230 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 250 mg
  • vezels 2 g
Tags
Pittigheid

Koolrabicarpaccio met bloodymarydressing

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kool­ra­bi­car­p­ac­cio met bloody­ma­ry­dres­sing

1
1
  • 250 g koolrabi's

Schil en snijd de koolrabi in flinterdunne plakken met een dunschiller, keukenmachine of mandoline.

2
2
  • 3 el olijfolie
  • 2 el azijn
  • 3 el mierikswortel

Meng de koolrabi met de olie, azijn en mierikswortel en breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat minimaal 1 uur marineren.

3
3
  • 100 ml tomatensap
  • 1 el wodka
  • 1 tl worcestershiresauce
  • 6 druppels tabasco

Meng de tomatensap met de wodka en de Worcestershiresaus. Breng op smaak met de tabasco, peper en eventueel zout.

4
4
  • 1 stengel bleekselderij

Halveer de bleekselderij in de lengte en breedte in 4 gelijke stukken. Snijd het blad grof.

5
5

Doe de dressing in 4 kleine (shot)glaasjes en garneer elk glaasje met een stuk bleekselderij.

6
6
  • 125 g geitenkaas naturel 55+

Verdeel de plakjes koolrabi over 4 borden. Verkruimel de geitenkaas erover en garneer met het bleekselderijblad.

7
7

Serveer de bloodymarydressing er apart bij en schenk aan tafel over de koolrabi.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.