Smeu­ï­ge ri­cot­ta-ge­hakt­bal­le­tjes met ge­gril­de groen­ten

Fris én romig zijn deze gehaktballetjes. En heerlijk Italiaans!

(16)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Fris én romig zijn deze gehaktballetjes. En heerlijk Italiaans! 4 personen
4 16

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Was de venkel en snijd de stelen en een stukje van de onderkant. Halveer de knollen in de lengte, verwijder de harde kern en snijd in dunne parten. Was de tomaten en snijd in parten. Verdeel de venkel en tomaat over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de helft van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Rooster ca. 20 min. in het midden van de oven.
  2. Boen ondertussen de citroen schoon en rasp de gele schil. Snijd de vrucht in partjes. Hak de pijnboompitten grof.
  3. Meng het gehakt met de helft van de ricotta, de pijnboompitten, het zout, citroenrasp en venkelzaad. Kneed het mengsel goed door. Vorm met vochtige handen 20 balletjes. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de balletjes in 5 min. rondom bruin.
  4. Breng ondertussen een pan met ruim water aan de kook. Voeg als het water kookt de pasta en wat zout toe. Kook de pasta in 10 min. beetgaar en giet af.
  5. Voeg ondertussen de pastasaus toe aan de gehaktballetjes en breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat 5 min. zachtjes sudderen.
  6. Meng de pasta met de geroosterde groenten en verdeel over diepe borden. Schep de tomatensaus met balletjes erop. Verdeel de rest van de ricotta erover en serveer met de citroenpartjes.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

video

Ven­kel be­rei­den

Instructievideo - 01:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 860 kcal
  • eiwit 42 g
  • koolhydraten 70 g
  • vet 44 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 1.000 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box

Smeuïge ricotta-gehaktballetjes met gegrilde groenten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Smeu­ï­ge ri­cot­ta-ge­hakt­bal­le­tjes met ge­gril­de groen­ten

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 2 venkelknollen

Was de venkel en snijd de stelen en een stukje van de onderkant. Halveer de knollen in de lengte, verwijder de harde kern en snijd in dunne parten.

Venkel bereiden

Instructievideo

01:54 min.

3
3
  • 4 romatomaten

Was de tomaten en snijd in parten. Verdeel de venkel en tomaat over een met bakpapier beklede bakplaat.

4
4
  • 2 el olijfolie

Besprenkel met de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Rooster ca. 20 min. in het midden van de oven.

5
5
  • 1 citroen
  • 30 g pijnboompitten

Boen ondertussen de citroen schoon en rasp de gele schil. Snijd de vrucht in partjes. Hak de pijnboompitten grof.

6
6
  • 1 schaal mager Greenfields rundergehakt
  • 125 g ricotta
  • 3 tl gemalen venkelzaad
  • 1 tl zout

Meng het gehakt met de ricotta, de pijnboompitten, het zout, citroenrasp en venkelzaad. Kneed het mengsel goed door.

7
7
  • 2 el olijfolie

Vorm met vochtige handen 20 balletjes. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de balletjes in 5 min. rondom bruin.

Tip: Je draait de gehaktballetjes met natte handen, zodat het gehakt makkelijk rolt en niet aan je handen blijft plakken.

8
8
  • 300 g farfalle

Breng ondertussen een pan met ruim water aan de kook. Voeg als het water kookt de pasta en wat zout toe. Kook de pasta in 10 min. beetgaar en giet af.

9
9
  • 390 ml sugo pastasaus basilicum

Voeg ondertussen de pastasaus toe aan de gehaktballetjes en breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat 5 min. zachtjes sudderen.

10
10

Meng de pasta met de geroosterde groenten en verdeel over diepe borden. Schep de tomatensaus met balletjes erop.

11
11
  • 125 g ricotta

Verdeel de rest van de ricotta erover en serveer met de citroenpartjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.