Krui­di­ge kip-lin­zen­bur­ger met cur­ry-aard­ap­pel

De salade met druiven en mangochutney zorgt voor een fruitig feestje!

(28)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indiaas hoofdgerecht De salade met druiven en mangochutney zorgt voor een fruitig feestje! 4 personen
4 28

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bolzeef

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit 3 el olie in een hapjespan en bak de aardappeltjes met de hot curry in 20 min. op middelhoog vuur gaar. Schep regelmatig om. Voeg eventueel wat zout toe.
  2. Laat ondertussen de linzen uitlekken in de bolzeef, maar spoel ze niet af. Meng ze door het kipgehakt. Snijd de peterselieblaadjes fijn. Meng de helft van de peterselie met de garam masala en peper door het gehakt. Vorm met vochtige handen 4 burgers van het gehakt. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de burgers in 12 min. gaar.
  3. Was ondertussen het witlof, snijd de onderkant van de stronken en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern en snijd het witlof in reepjes. Was en halveer de druiven. Roer 1 el mangochutney los met de azijn en het water. Meng de rest van de peterselie met het witlof en druiven en besprenkel met de dressing.
  4. Serveer de burgers met de bakaardappeltjes en de salade en geef de rest van de mangochutney erbij.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 640 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 66 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 820 mg
  • vezels 9 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Allerhande Box

Kruidige kip-linzenburger met curry-aardappel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Krui­di­ge kip-lin­zen­bur­ger met cur­ry-aard­ap­pel

1
1
  • 3 el arachideolie
  • 600 g bakaardappeltjes
  • 2 tl hot currypoeder

Verhit de olie in een hapjespan en bak de aardappeltjes met de hot curry in 20 min. op middelhoog vuur gaar.

2
2

Schep regelmatig om. Voeg eventueel wat zout toe.

3
3
  • 310 g linzen
  • 1 schaal kipgehakt

Laat ondertussen de linzen uitlekken in de bolzeef, maar spoel ze niet af. Meng ze door het kipgehakt.

4
4
  • 20 g platte peterselie
  • 2 tl garam masala

Snijd de peterselieblaadjes fijn. Meng de helft van de peterselie met de garam masala en peper door het gehakt.

5
5
  • 2 el arachideolie

Vorm met vochtige handen burgers van het gehakt. Verhit de olie in een koekenpan en bak de burgers in 12 min. gaar.

6
6
  • 500 g witlof

Was ondertussen het witlof, snijd de onderkant van de stronken en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern en snijd het witlof in reepjes.

7
7
  • 250 g pitloze rode druiven
  • 1 el mangochutney
  • 3 el kraanwater

Was en halveer de druiven. Roer de mangochutney los met de azijn en het water.

8
8

Meng de rest van de peterselie met het witlof en de druiven en besprenkel met de dressing.

9
9
  • 4 el mangochutney

Serveer de burgers met de bakaardappeltjes en de salade en geef de mangochutney erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.