Groen­te­rij­ke na­si met ho­me­ma­de at­jar

Verrukkelijk, deze kruidige nasi zonder vlees maar boordevol groenten.

(10)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Verrukkelijk, deze kruidige nasi zonder vlees maar boordevol groenten. 4 personen
3 10

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een pan met ruim water aan de kook. Voeg als het water kookt de rijst en eventueel wat zout toe. Breng opnieuw aan de kook en laat afgedekt 8-10 min. op laag vuur gaar koken. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
  2. Doe ondertussen voor de atjar de peen julienne in een kom en schenk het vocht van de Amsterdamse uien erover. Halveer de Amsterdamse uien en voeg toe aan de peen. Laat staan tot gebruik en schep regelmatig om.
  3. Maak ondertussen de ui schoon en snijd fijn. Verhit ⅔ van de olie in een wok en bak de ui op middelhoog vuur 5 min. Schil ondertussen de gember en snijd fijn. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Voeg de gember, knoflook en sambal toe aan de ui en bak 3 min. Voeg het roerbakgehakt toe en schep om met het uimengsel. Draai het vuur hoog, voeg de roerbakmix, spitskool en de ketjap toe en roerbak 5 min. Neem de wok van het vuur en breng op smaak met peper, zout en eventueel ketjap.
  4. Verhit ondertussen de rest van de olie in een grote koekenpan en bak de eieren.
  5. Voeg de rijst toe aan het groentemengsel in de wok en schep om. Serveer de nasi met de gebakken eieren en de snelle atjar.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

video

Gem­ber ge­brui­ken

Instructievideo - 01:26 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 800 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 91 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 1.615 mg
  • vezels 10 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Allerhande Box

Groenterijke nasi met homemade atjar

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Groen­te­rij­ke na­si met ho­me­ma­de at­jar

1
1
  • 300 g witte rijst

Breng een pan met ruim water aan de kook. Voeg als het water kookt de rijst en eventueel wat zout toe.

2
2

Breng opnieuw aan de kook en laat afgedekt 8-10 min. op laag vuur gaar koken. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.

3
3
  • 150 g peen julienne
  • 340 g Amsterdamse uien

Doe ondertussen voor de atjar de peen julienne in een kom en schenk het vocht van de Amsterdamse uien erover.

4
4

Halveer de Amsterdamse uien en voeg toe aan de peen. Laat staan tot gebruik en schep regelmatig om.

5
5
  • 1 ui
  • 4 el arachideolie
  • 4 cm verse gember

Maak ondertussen de ui schoon en snijd fijn. Verhit de olie in een wok en bak de ui op middelhoog vuur 5 min. Schil ondertussen de gember en snijd fijn.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

6
6
  • 4 tenen knoflook
  • 2 el sambal manis

Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Voeg de gember, knoflook en sambal toe aan de ui en bak 3 min.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

7
7
  • 180 g tofu roerbakgehakt
  • 400 g roerbakmix
  • 300 g gesneden spitskool
  • 6 el ketjap manis

Voeg het roerbakgehakt toe en schep om met het uimengsel. Draai het vuur hoog, voeg de roerbakmix, spitskool en de ketjap toe en roerbak 5 min.

8
8

Neem de wok van het vuur en breng op smaak met peper, zout en eventueel ketjap.

9
9
  • 2 el arachideolie
  • 4 eieren

Verhit ondertussen de olie in een grote koekenpan en bak de eieren.

10
10

Voeg de rijst toe aan het groentemengsel in de wok en schep om. Serveer de nasi met de gebakken eieren en de snelle atjar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.