Ro­mi­ge pas­ta met broc­co­li en ge­gril­de var­kens­haas

Pasta met een bite. De gorgonzola brengt alle smaken samen.

(19)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Pasta met een bite. De gorgonzola brengt alle smaken samen. 4 personen
3 19

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een pan met ruim water aan de kook. Snijd ondertussen de varkenshaas in dunne reepjes en doe in een kom. Voeg de olie toe aan de kom en bestrooi met peper en eventueel zout. Schep om. Verhit de grillpan en gril het vlees in delen telkens in 2 min. gaar. Schep op een bord en laat de grillpan tussendoor weer heet worden. Houd het vlees warm onder aluminiumfolie.
  2. Voeg, als het water kookt, de spaghetti toe en kook in 8 min. beetgaar. Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes, schil de stronk met een dunschiller en snijd in stukjes. Voeg de laatste 3 min. de broccoli toe aan de pasta. Verwijder de korst van de gorgonzola en snijd in stukken.
  3. Giet de spaghetti en broccoli af en vang een kopje kookvocht op. Doe de pasta en broccoli terug in de pan, voeg de gorgonzola, tomaatjes en 150 ml kookvocht toe en en meng door elkaar. Verdeel over diepe borden en verdeel de varkensreepjes erover. Bestrooi naar smaak met peper.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

video

Vlees gril­len

Instructievideo - 00:39 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 630 kcal
  • eiwit 50 g
  • koolhydraten 59 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 600 mg
  • vezels 8 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Allerhande Box

Romige pasta met broccoli en gegrilde varkenshaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­mi­ge pas­ta met broc­co­li en ge­gril­de var­kens­haas

1
1
  • 500 g scharrel varkenshaas

Breng een pan met ruim water aan de kook. Snijd ondertussen de varkenshaas in dunne reepjes en doe in een kom.

2
2
  • 1 el olijfolie

Voeg de olie toe aan de kom en bestrooi met peper en eventueel zout. Schep om. Verhit de grillpan en gril het vlees in delen telkens in 2 min. gaar.

Vlees grillen

Instructievideo

00:39 min.

3
3

Schep op een bord en laat de grillpan tussendoor weer heet worden. Houd het vlees warm onder aluminiumfolie.

4
4
  • 300 g spaghetti

Voeg, als het water kookt, de spaghetti toe en kook in 8 min. beetgaar.

Spaghetti koken

Instructievideo

01:46 min.

5
5
  • 600 g broccoli

Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes, schil de stronk met een dunschiller en snijd in stukjes. Voeg de laatste 3 min. de broccoli toe aan de pasta.

6
6
  • 150 g gorgonzola 48+

Verwijder de korst van de gorgonzola en snijd in stukken.

7
7

Giet de spaghetti en broccoli af en vang een kopje kookvocht op.

8
8
  • 130 g zongedroogde tomaatjes

Doe de pasta en broccoli terug in de pan, voeg de gorgonzola, tomaatjes en 150 ml kookvocht toe en en meng door elkaar.

9
9

Verdeel over diepe borden en verdeel de varkensreepjes erover. Bestrooi naar smaak met peper.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.