Mi­ni­piz­za's met moz­za­rel­la & sa­la­mi en cour­get­te & ro­de pe­per

Wist je dat je pizza's heel goed op de barbecue kunt bakken? Deze is van eigen deeg én heeft twee varianten.

(31)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Wist je dat je pizza's heel goed op de barbecue kunt bakken? Deze is van eigen deeg én heeft twee varianten. 4 personen
2 31

Ingrediënten

Keukenspullen
  • barbecue of grillpan
  • keukenpapier
  • grove rasp
  • deegroller
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Steek een barbecue met deksel aan. Doe het zelfrijzend bakmeel, de yoghurt, het zout en de oregano in een kom en kneed in 3 min. tot een soepel deeg. Voeg eventueel extra bakmeel toe als het deeg te plakkerig is. Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken en vorm er balletjes van. Laat afgedekt staan tot gebruik.
  2. Halveer de courgette in de lengte. Verwijder de zaadlijsten met een lepel, rasp de courgette grof en dep droog met keukenpapier. Snijd de mozzarella in stukjes. Rasp de parmezaanse kaas. Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes.
  3. Rol de balletjes met een deegroller uit tot ronde pizza’s met een doorsnee van 15 cm. Bak in 2 porties aan 1 kant 3 min. op de barbecue.
  4. Neem de pizza's van de barbecue en leg ze met de gebakken kant naar boven op een stuk bakpapier. Verdeel de pastasaus over de pizza’s. Verdeel de helft van de mozzarella over 4 gebakken pizzabodems. Verdeel de salami felino erover. Verdeel de courgette over de rest van de gebakken pizzabodems. Verdeel de helft van de Parmezaanse kaas en de rode peper erover.
  5. Leg de helft van de pizza’s op de barbecue en gril ze 4 min. met gesloten deksel. Maak zo nog een portie. Neem de salamipizza’s van de barbecue, verdeel de rest van de Parmezaanse kaas erover en bestrooi met de rucola. Neem de courgettepizza’s van de barbecue, verdeel de rest van de mozzarella erover. Serveer per persoon 1 mozzarella-salamipizza en 1 courgette-peperpizza. Serveer direct.

variatietip:

In plaats van salami felino kun je ook gewone salami gebruiken.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 660 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 85 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 1.575 mg
  • vezels 3 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Minipizza's met mozzarella & salami en courgette & rode peper

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mi­ni­piz­za's met moz­za­rel­la & sa­la­mi en cour­get­te & ro­de pe­per

1
1

Steek een barbecue met deksel aan.

2
2
  • 400 g zelfrijzend bakmeel
  • 350 ml volle yoghurt
  • 1 tl zout
  • 1 el gedroogde oregano

Doe het zelfrijzend bakmeel, de yoghurt, het zout en de oregano in een kom en kneed in 3 min. tot een soepel deeg.

3
3

Voeg eventueel extra bakmeel toe als het deeg te plakkerig is.

4
4

Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken en vorm er balletjes van. Laat afgedekt staan tot gebruik.

5
5
  • 1 courgette

Halveer de courgette in de lengte. Verwijder de zaadlijsten met een lepel, rasp de courgette grof en dep droog met keukenpapier.

6
6
  • 1 bol mozzarella
  • 80 g Parmezaanse kaas

Snijd de mozzarella in stukjes. Rasp de parmezaanse kaas.

7
7
  • 1 rode peper

Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in ringetjes.

8
8

Rol de balletjes met een deegroller uit tot ronde pizza’s met een doorsnee van 15 cm. Bak in 2 porties aan 1 kant 3 min. op de barbecue.

9
9

Neem de pizza's van de barbecue en leg ze met de gebakken kant naar boven op een stuk bakpapier.

10
10
  • 390 g pastasaus basis kappertjes en oregano

Verdeel de pastasaus over de pizza’s.

11
11
  • 50 g salami

Verdeel de helft van de mozzarella over 4 gebakken pizzabodems. Verdeel de salami felino erover.

12
12

Verdeel de courgette over de rest van de gebakken pizzabodems. Verdeel de helft van de Parmezaanse kaas en de rode peper erover.

13
13

Leg de helft van de pizza’s op de barbecue en gril ze 4 min. met gesloten deksel. Maak zo nog een portie.

14
14
  • 40 g rucola

Neem de salamipizza’s van de barbecue, verdeel de rest van de Parmezaanse kaas erover en bestrooi met de rucola.

15
15

Neem de courgettepizza’s van de barbecue, verdeel de rest van de mozzarella erover.

16
16

Serveer per persoon 1 mozzarella-salamipizza en 1 courgette-peperpizza. Serveer direct.

variatietip:

In plaats van salami felino kun je ook gewone salami gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.