To­nijns­and­wich met gu­a­ca­mo­le en mais­sa­la­de

Liefhebbers van de clubsandwich weten: hoe meer lagen, hoe beter. Deze snelle tonijnvariant is ook nog eens Mexicaans.

(18)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans hoofdgerecht Liefhebbers van de clubsandwich weten: hoe meer lagen, hoe beter. Deze snelle tonijnvariant is ook nog eens Mexicaans. 4 personen
2 18

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • vergiet
  • broodrooster
  • 8 tapasprikkers

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de rode uien in ringen. Doe in een vergiet, schenk er kokend water over en laat goed uitlekken. Snijd de peterselie fijn. Giet de tonijnstukken af. Meng de tonijn met de peterselie en guacamole. Snijd de korstjes van de sneetjes maisbrood en rooster de sneetjes in een broodrooster.
  2. Besmeer 2 sneetjes met het tonijnmengsel. Leg ze op elkaar met de belegde kant naar boven. Dek af met een onbelegd sneetje. Maak zo nog de rest van de sandwiches. Steek in elke sandwich 2 tapasprikkers tegenover elkaar. Snijd de sandwiches diagonaal doormidden.
  3. Laat de maiskorrels uitlekken. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in blokjes. Meng de avocado met de rode ui en mais. Meng de zure room met het paprikapoeder, peper en eventueel zout. Serveer de clubsandwich met de maissalade, de tortillachips en de paprikaroom.
video

Avo­ca­do schil­len

Instructievideo - 00:46 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 810 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 82 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 1.180 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in

Tonijnsandwich met guacamole en maissalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

To­nijns­and­wich met gu­a­ca­mo­le en mais­sa­la­de

1
1
  • 2 rode uien

Snijd de uien in ringen. Doe in een vergiet, schenk er kokend water over en laat goed uitlekken.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

2
2
  • 20 g platte peterselie
  • 370 g tonijnstukken in water
  • 200 g guacamole

Snijd de peterselie fijn. Giet de tonijnstukken af. Meng de tonijn met de peterselie en guacamole.

3
3
  • 12 sneetjes maisbrood

Snijd de korstjes van de sneetjes maisbrood en rooster de sneetjes in de broodrooster.

4
4

Besmeer 2 sneetjes met het tonijnmengsel. Leg ze op elkaar met de belegde kant naar boven. Dek af met een onbelegd sneetje.

5
5

Maak zo nog de rest van de sandwiches. Steek in elke sandwich 2 tapasprikkers tegenover elkaar. Snijd de sandwiches diagonaal doormidden.

6
6
  • 600 g maiskorrels
  • 1 avocado

Laat de mais uitlekken. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in blokjes.

Avocado schillen

Instructievideo

00:46 min.

7
7
  • 125 ml zure room
  • 1 tl gerookte-paprikapoeder zoet

Meng de avocado met de rode ui en mais. Meng de zure room met het paprikapoeder, peper en eventueel zout.

8
8
  • 150 g tortillachips nacho cheese

Serveer de clubsandwich met de maissalade, tortillachips en paprikaroom.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.