Spa­ghet­ti ca­cio e pe­pe

Een authentiek Italiaans gerecht, met spaghetti, kaas, peper en olijfolie.

(56)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Een authentiek Italiaans gerecht, met spaghetti, kaas, peper en olijfolie. 4 personen
3 56

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • hapjespan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rasp ondertussen de Pecorino Romano kaas boven een kom. Voeg versgemalen zwarte peper toe naar smaak.
  2. Schep 5 el van het spaghettikookvocht bij de kaas en roer tot je een dikke crème hebt. Giet de spaghetti af en vang een kopje kookvocht op. Verhit de olijfolie in een hapjespan en voeg de spaghetti en de pecorinocrème toe. Roer tot de spaghetti overal bedekt is met een gelijkmatig laagje kaas met peper. Voeg eventueel meer kookvocht toe om de pasta extra smeuïg te maken. Serveer direct.

combinatietip:

Lekker met fijngesneden platte peterselie.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 565 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 500 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Spaghetti cacio e pepe

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spa­ghet­ti ca­cio e pe­pe

1
1
  • 300 g spaghetti

Kook de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 200 g Pecorino Romano
  • 1 snufje versgemalen zwarte peper

Rasp ondertussen de Pecorino Romano boven een kom. Voeg versgemalen zwarte peper toe naar smaak.

3
3

Schep 5 el van het spaghettikookvocht bij de kaas en roer tot je een dikke crème hebt. Giet de spaghetti af en vang een kopje kookvocht op.

4
4
  • 3 el olijfolie

Verhit de olijfolie in een hapjespan en voeg de spaghetti en de pecorinocrème toe.

5
5

Roer tot de spaghetti overal bedekt is met een gelijkmatig laagje kaas met peper.

6
6

Voeg eventueel meer kookvocht toe om de pasta extra smeuïg te maken. Serveer direct.

combinatietip:

Lekker met fijngesneden platte peterselie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.