Wraps met per­zik en ge­rook­te-ki­preep­jes

Daar gaan de kids even goed voor zitten... Perzik, kip, komkommer, sla én kaas: een topcombinatie!

(13)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans lunch Daar gaan de kids even goed voor zitten... Perzik, kip, komkommer, sla én kaas: een topcombinatie! 4 personen
3 13

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 8 keukentouw

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de komkommer eerst in de lengte in plakken van een ½ cm en daarna in reepjes.
  2. Snijd de perziken of nectarines langs de pit doormidden. Draai de helften in tegengestelde richting los en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in dunne parten. Meng de bieslook met de kaas. Breng op smaak met peper.
  3. Haal 2 blaadjes van de krop sla per persoon los. Verdeel achtereenvolgens 1 el kaas, 1 blaadje sla, wat reepjes komkommer, wat partjes perzik of nectarine en wat kip over de gordita’s. Vouw de wrap dicht en maak vast met een stukje touw (reken 15 cm per gordita).

variatietip:

Houden je kinderen écht niet van blauwaderkaas, dan kun je de gormas met bieslook ook vervangen door bieslook-roomkaas.

video

Steen­fruit snij­den

Instructievideo - 01:10 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 510 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 49 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 1.435 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Wraps met perzik en gerookte-kipreepjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wraps met per­zik en ge­rook­te-ki­preep­jes

1
1
  • ½ komkommer

Snijd de komkommer eerst in de lengte in plakken van een ½ cm en daarna in reepjes.

2
2
  • 3 perziken

Snijd de perziken of nectarines langs de pit doormidden. Draai de helften in tegengestelde richting los en verwijder de pit.

Steenfruit snijden

Instructievideo

01:10 min.

3
3
  • 25 g bieslook
  • 170 g gormas 70+

Snijd het vruchtvlees in dunne parten. Snijd de bieslook fijn en meng met de kaas. Breng op smaak met peper.

4
4
  • 1 krop ijsbergsla

Haal 2 blaadjes van de krop sla per persoon los.

5
5
  • 250 g gerookte kipreepjes
  • 8 gordita's

Verdeel achtereenvolgens 1 el kaas, 1 blaadje sla, wat reepjes komkommer, wat partjes perzik of nectarine en wat kip over de gordita’s.

6
6

Vouw de wrap dicht en maak vast met een stukje touw (reken 15 cm per gordita).

variatietip:

Houden je kinderen écht niet van blauwaderkaas, dan kun je de gormas met bieslook ook vervangen door bieslook-roomkaas.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.