Tzat­zi­ki

Geen betere dip voor bij de barbecue dan deze frisse Griekse klassieker: perfecte combinatie met vlees!

(20)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan bijgerecht Geen betere dip voor bij de barbecue dan deze frisse Griekse klassieker: perfecte combinatie met vlees! 4 personen
2 20

Ingrediënten

Keukenspullen
  • vergiet

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Halveer de komkommer in de lengte. Verwijder met een lepel de zaadlijsten en rasp het vruchtvlees grof. Voeg eventueel wat zout toe, doe in een vergiet en laat 5 min. uitlekken. Snijd ondertussen de dille en knoflook fijn. Meng de komkommer, dille, knoflook en yoghurt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

variatietip:

Smaakvariant? Voeg 1 tl citroenrasp en 100 g verkuimelde feta toe. Het gerecht is dan niet meer vegetarisch.

combinatietip:

Lekker met knapperige snackgroenten. Handig én lekker fris! Of kies eens voor platbrood.

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 55 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 3 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 20 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Tzatziki

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tzat­zi­ki

1
1
  • 1 komkommer

Halveer de komkommer in de lengte. Verwijder met een lepel de zaadlijsten en rasp het vruchtvlees grof.

2
2
  • 7½ g verse dille
  • 1 teen knoflook

Voeg eventueel wat zout toe, doe in een vergiet en laat 5 min. uitlekken. Snijd ondertussen de dille en knoflook fijn.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

3
3
  • 200 ml Griekse yoghurt

Meng de komkommer, dille, knoflook en yoghurt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

variatietip:

Smaakvariant? Voeg 1 tl citroenrasp en 100 g verkuimelde feta toe. Het gerecht is dan niet meer vegetarisch.

combinatietip:

Lekker met knapperige snackgroenten. Handig én lekker fris! Of kies eens voor platbrood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.