Sum­mer me­at­balls

Waarom ze zo lekker smaken? Door het smeuïge gehakt, en de prei en pesto. Op voordat je het weet!

(10)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Waarom ze zo lekker smaken? Door het smeuïge gehakt, en de prei en pesto. Op voordat je het weet! 4 personen
3 10

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Was de prei en snijd zo fijn mogelijk. Snijd de peterselie fijn. Meng de prei, peterselie, pesto, het gehakt, peper en zout in een kom. Draai er met vochtige handen 24 balletjes ter grootte van een walnoot van.
  2. Verhit de olie in 2 koekenpannen en braad de balletjes in 15 min. op laag vuur rondom goudbruin en gaar.

bewaartip:

Je kunt de ballen 2 dagen van tevoren maken. Laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. Of vries een portie in. Je kunt ze maximaal 3 maanden in de vriezer bewaren.

video

Prei was­sen

Instructievideo - 00:29 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 495 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 40 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 270 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Summer meatballs

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sum­mer me­at­balls

1
1
  • 1 prei
  • 20 g platte peterselie

Was de prei en snijd zo fijn mogelijk. Snijd de peterselie fijn.

Prei wassen

Instructievideo

00:29 min.

2
2
  • 3 el pesto arrabbiata
  • 600 g half-om-halfgehakt

Meng de prei, peterselie, pesto, het gehakt, peper en zout in een kom. Draai er met vochtige handen 24 balletjes ter grootte van een walnoot van.

3
3
  • 2 el arachideolie

Verhit de olie in 2 koekenpannen en braad de balletjes in 15 min. op laag vuur rondom goudbruin en gaar.

bewaartip:

Je kunt de ballen 2 dagen van tevoren maken. Laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. Of vries een portie in. Je kunt ze maximaal 3 maanden in de vriezer bewaren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.