Bruschet­te pe­pe­r­o­na­ta en an­sjo­vis

Gegrilde broodjes voor als hapje bij de borrel óf als bijzonder bijgerecht bij zelfgemaakte soep.

  • borrelhapje
  • 14 stuks
  • 65 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 8 min. oventijd
(0)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans borrelhapje Gegrilde broodjes voor als hapje bij de borrel óf als bijzonder bijgerecht bij zelfgemaakte soep. 14 stuks
0

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de kapjes van het stokbrood, deze worden niet gebruikt. Snijd het brood in 14 schuine plakken. Snijd de ansjovisfilets in kleine stukjes en meng met 2 el olie uit het blikje. Besmeer hier het brood mee en rooster ca. 8 min. op het rooster in het midden van de oven.
  2. Snijd ondertussen de paprika's in reepjes. Neem de bruschette uit de oven, leg op een schaal en verdeel de paprika erover. Besprenkel met de rodewijnazijn en garneer met de tuinkers.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 65 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 2 g
    waarvan verzadigd 0 g
  • natrium 140 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Bruschette peperonata en ansjovis

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bruschet­te pe­pe­r­o­na­ta en an­sjo­vis

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 Frans stokbrood

Snijd de kapjes van het stokbrood, deze worden niet gebruikt. Snijd het brood in 14 schuine plakken.

3
3
  • 4 ansjovisfilets in olijfolie

Snijd de ansjovisfilets in kleine stukjes en meng met 2 el olie uit het blikje.

4
4

Besmeer hier het brood mee en rooster ca. 8 min. op het rooster in het midden van de oven.

5
5
  • 250 g gegrilde paprikamix

Snijd ondertussen de paprika's in reepjes. Neem de bruschette uit de oven, leg op een schaal en verdeel de paprika erover.

6
6
  • 2 el rodewijnazijn
  • ½ bakje tuinkers

Besprenkel met de rodewijnazijn en garneer met de tuinkers.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.