Ge­gril­de maiskol­ven

Besmeerd met boter waaraan Parmezaanse kaas, pikante gerookte-paprikapoeder en knoflook is toegevoegd. Goed plan!

(5)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Besmeerd met boter waaraan Parmezaanse kaas, pikante gerookte-paprikapoeder en knoflook is toegevoegd. Goed plan! 4 personen
3 5

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • barbecue

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Steek de barbecue aan. Kook de mais 10 min. in een pan met ruim water. Giet af en laat uitlekken. Rasp ondertussen de groene schil van de limoen en snijd de vrucht in partjes.
  2. Doe het limoenrasp met de boter, kaas en paprikapoeder in een kom en pers de knoflook erboven. Meng goed. Gril de mais op de barbecue in 6 min. rondom bruin. Keer regelmatig. Besmeer de maiskolven met de boter en serveer met de limoenpartjes.

bereidingstip:

Voeg tijdens het koken van de mais geen zout toe: daar worden de vliesjes van de maiskorrels wat taai van.

video

Maiskol­ven gril­len op de bar­be­cue

Instructievideo - 00:31 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 325 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 22 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 200 mg
  • vezels 5 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Gegrilde maiskolven

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­gril­de maiskol­ven

1
1

Steek de barbecue aan.

2
2
  • 4 maiskolven

Kook de mais 10 min. in een pan met ruim water. Giet af en laat uitlekken.

3
3
  • 1 limoen

Rasp ondertussen de groene schil van de limoen en snijd de vrucht in partjes.

4
4
  • 75 g gezouten boter
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 1 tl gerookte-paprikapoeder hot
  • 1 teen knoflook

Doe het limoenrasp met de boter, kaas en paprikapoeder in een kom en pers de knoflook erboven. Meng goed.

5
5

Gril de mais op de barbecue in 6 min. rondom bruin. Keer regelmatig. Besmeer de maiskolven met de boter en serveer met de limoenpartjes.

Maiskolven grillen op de barbecue

Instructievideo

00:31 min.

bereidingstip:

Voeg tijdens het koken van de mais geen zout toe: daar worden de vliesjes van de maiskorrels wat taai van.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.