Pas­ta­sa­la­de met rau­we ham en me­loen

Picknickfavoriet pur sang, mét glutenvrije pasta gemaakt van quinoa.

(68)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Picknickfavoriet pur sang, mét glutenvrije pasta gemaakt van quinoa. 4 personen
3 68

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • vergiet

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met zout beetgaar. Giet af in een vergiet, spoel onder koud stromend water en doe in een schaal.
  2. Verhit 1 el olie in een hapjespan en bak de ham op middelhoog vuur in 5 min. krokant. Snijd ondertussen de bieslook fijn. Neem de ham uit de pan, laat het bakvet in de pan. Schep de ham door de pasta.
  3. Bak de tomaten in het achtergebleven bakvet op middelhoog vuur 4 min. tot ze poffen. Schep ze met de rest van de olie, 2/3e van de bieslook, de meloen en waterkers voorzichtig door de pasta. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Verkruimel de feta over de pasta en verdeel de rest van de bieslook erover. Serveer direct.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 540 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 49 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 895 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Pastasalade met rauwe ham en meloen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta­sa­la­de met rau­we ham en me­loen

1
1
  • 227 g quinoa fusilli

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met zout beetgaar.

2
2

Giet af in een vergiet, spoel onder koud stromend water en doe in een schaal.

3
3
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • 80 g Schwarzwalder schinken
  • 25 g bieslook

Verhit de olie in een hapjespan en bak de ham op middelhoog vuur in 5 min. krokant. Snijd ondertussen de bieslook fijn.

4
4

Neem de ham uit de pan, laat het bakvet in de pan. Schep de ham door de pasta.

5
5
  • 250 g cherrytomaten

Bak de tomaten in het achtergebleven bakvet op middelhoog vuur 4 min. tot ze poffen.

6
6
  • 3 el extra vierge olijfolie
  • 450 g gesneden cantaloupe
  • 75 g waterkers

Schep de tomaten met de olie, 2/3e van de bieslook, de meloen en waterkers voorzichtig door de pasta. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7
  • 150 g feta

Verkruimel de feta over de pasta en verdeel de rest van de bieslook erover. Serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.