Tro­pi­sche fruit­sa­la­de met ro­de pe­per en munt

Het ultieme bijgerecht voor bij de barbecue: wedden dat die schaal met 5 soorten fruit zó leeg is?

  • bijgerecht
  • 6 personen
  • 235 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(2)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Het ultieme bijgerecht voor bij de barbecue: wedden dat die schaal met 5 soorten fruit zó leeg is? 6 personen
3 2

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de rietsuiker met 50 ml water in een steelpan en breng aan de kook. Laat 5 min. zachtjes koken. Snijd ondertussen het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper in kleine stukjes. Voeg toe aan de suikersiroop en zet het vuur uit. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Voeg het limoenrasp en -sap toe aan de siroop.
  2. Leg de ananas dwars op een snijplank en snijd de boven- en onderkant recht eraf. Zet de vrucht rechtop en snijd van boven naar beneden de schil eraf. Snijd de ananas in kwarten, verwijder de harde kern en snijd het vruchtvlees in blokjes. Doe in een schaal.
  3. Schil de mango en snijd het vruchtvlees eerst van de pit en daarna in blokjes. Doe bij de ananas. Schil de kiwi’s en snijd ze in de lengte in partjes. Voeg toe aan het fruit in de schaal en meng de peper-limoensiroop erdoor. Zet afgedekt 1 uur in de koelkast.
  4. Snijd de kokosnootstukjes in kleinere blokjes en meng door de salade. Scheur de munt in stukjes. Meng door de salade en serveer.

combinatietip:

Lekker als bijgerecht bij de barbecue, als ontbijt met Griekse yoghurt en granola of als toetje met een bolletje ijs (het gerecht is dan niet meer gluten- en lactosevrij).

bewaartip:

Je kunt deze salade 8 uur van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

video

Ana­nas schil­len en snij­den

Instructievideo - 01:04 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 235 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 43 g
  • vet 5 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 5 mg
  • vezels 5 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Tropische fruitsalade met rode peper en munt

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tro­pi­sche fruit­sa­la­de met ro­de pe­per en munt

1
1
  • 100 g rietsuiker
  • 50 ml water

Doe de rietsuiker met het water in een steelpan en breng aan de kook. Laat 5 min. zachtjes koken.

2
2
  • 1 rode peper

Snijd ondertussen het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo

00:34 min.

3
3

Snijd de peper in kleine stukjes. Voeg toe aan de suikersiroop en zet het vuur uit.

4
4
  • 1 limoen

Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Voeg het limoenrasp en -sap toe aan de siroop.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

5
5
  • 1 ananas

Leg de ananas dwars op een snijplank en snijd de boven- en onderkant recht eraf. Zet de vrucht rechtop en snijd van boven naar beneden de schil eraf.

Ananas schillen en snijden

Instructievideo

01:04 min.

6
6

Snijd de ananas in kwarten, verwijder de harde kern en snijd het vruchtvlees in blokjes. Doe in een schaal.

7
7
  • 1 mango
  • 2 kiwi's

Schil de mango en snijd het vruchtvlees eerst van de pit en daarna in blokjes. Doe bij de ananas. Schil de kiwi’s en snijd in de lengte in partjes.

Mango snijden

Instructievideo

01:02 min.

8
8

Voeg toe aan het fruit in de schaal en meng de peper-limoensiroop erdoor. Zet afgedekt 1 uur in de koelkast.

9
9
  • 100 g zongerijpte kokosnoot
  • 15 g munt

Snijd de kokosnootstukjes in kleinere blokjes en meng door de salade. Scheur de munt in stukjes. Meng door de salade en serveer.

combinatietip:

Lekker als bijgerecht bij de barbecue, als ontbijt met Griekse yoghurt en granola of als toetje met een bolletje ijs (het gerecht is dan niet meer gluten- en lactosevrij).

bewaartip:

Je kunt deze salade 8 uur van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.