Pa­pa­ja­s­a­la­de met li­moen en gei­ten­kaas

Een echte kleur-, geur- en smaakexplosie. In 20 minuten op tafel!

(11)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Een echte kleur-, geur- en smaakexplosie. In 20 minuten op tafel! 4 personen
4 11

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • wok

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de ui in dunne ringen en doe samen met de tuinerwten in een kom. Giet er kokend water over en laat staan tot gebruik.
  2. Pers de limoen uit en snijd de koriander fijn. Snijd de papaja overlangs doormidden, verwijder met een lepel de zaadjes en schep het vruchtvlees uit de schil. Snijd in blokjes van 2 x 2 cm. Laat de ui en tuinerwten uitlekken en meng met de papaja, 3 el limoensap en de koriander. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Verhit de olie in een wok en roerbak de helft van de spinazie 1 min. Voeg de rest van de spinazie toe en zet het vuur uit. De spinazie blijft zo deels knapperig. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel eerst de spinazie en dan het papajamengsel over een schaal. Verkruimel de geitenkaas erboven. Serveer direct.

variatietip:

Houd je van pittig? Bestrooi de salade dan met een ½ tl gemalen cayennepeper.

variatietip:

In plaats van papaja kun je ook mango gebruiken.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 260 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 140 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Papajasalade met limoen en geitenkaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pa­pa­ja­s­a­la­de met li­moen en gei­ten­kaas

1
1
  • 1 rode ui
  • 250 g tuinerwten

Snijd de ui in dunne ringen en doe samen met de tuinerwten in een kom. Giet er kokend water over en laat staan tot gebruik.

2
2
  • 1 limoen
  • 15 g koriander

Pers de limoen uit en snijd de koriander fijn.

3
3
  • 1 papaja

Snijd de papaja overlangs doormidden, verwijder met een lepel de zaadjes en schep het vruchtvlees uit de schil. Snijd in blokjes van 2 x 2 cm.

4
4

Laat de ui en tuinerwten uitlekken en meng met de papaja, 3 el limoensap en de koriander. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 2 el sesamolie
  • 300 g spinazie

Verhit de olie in een wok en roerbak de helft van de spinazie 1 min. Voeg de rest van de spinazie toe en zet het vuur uit.

6
6

De spinazie blijft zo deels knapperig. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7
  • 125 g geitenkaas naturel 55+

Verdeel eerst de spinazie en dan het papajamengsel over een schaal. Verkruimel de geitenkaas erboven. Serveer direct.

variatietip:

Houd je van pittig? Bestrooi de salade dan met een ½ tl gemalen cayennepeper.

variatietip:

In plaats van papaja kun je ook mango gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.