Hot­dogs met spek, zuur­kool en mos­terd

Een rijkbelegd broodje. De hotdogs: varkenschipolataworstjes omwikkeld met ontbijtspek. Lekker anders!

(6)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
amerikaans lunch Een rijkbelegd broodje. De hotdogs: varkenschipolataworstjes omwikkeld met ontbijtspek. Lekker anders! 4 personen
3 6

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan
  • steelpan
  • aluminiumfolie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Wikkel de chipolataworstjes elk in 2 plakjes ontbijtspek. Verhit een grillpan zonder olie of boter en gril de worsten op middelhoog vuur in 10 min. rondom goudbruin en gaar.
  2. Doe ondertussen de zuurkool met het aanhangende vocht in een steelpan en verwarm op laag vuur 10 min. Snijd de broodjes aan de bovenkant over de lengte in, maar niet door. Neem de worsten uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Gril de broodjes in de grillpan 3 min. op de snijkant. Besmeer elk broodje met 1 el dijonnaise.
  3. Verdeel de zuurkool erover, leg de worsten erop en verdeel de augurkenblokjes en de gebakken uitjes erover. Maak zigzaggend streepjes van de currysaus op de broodjes.

Tip:

Met een salade erbij van ijsbergsla, komkommer en tomaat heb je een volwaardige maaltijd.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 690 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 39 g
  • vet 45 g
    waarvan verzadigd 16 g
  • natrium 2.150 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Hotdogs met spek, zuurkool en mosterd

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Hot­dogs met spek, zuur­kool en mos­terd

1
1
  • 4 varkenschipolata's
  • 8 plakjes ontbijtspek

Wikkel de chipolataworstjes elk in 2 plakjes ontbijtspek.

2
2

Verhit een grillpan zonder olie of boter en gril de worsten op middelhoog vuur in 10 min. rondom goudbruin en gaar.

3
3
  • 250 g gekookte wijnzuurkool

Doe ondertussen de zuurkool met het aanhangende vocht in een steelpan en verwarm op laag vuur 10 min.

4
4
  • 4 witte puntjes

Snijd de broodjes aan de bovenkant over de lengte in, maar niet door. Neem de worsten uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.

5
5
  • 4 el dijonnaise

Gril de broodjes in de grillpan 3 min. op de snijkant. Besmeer elk broodje met 1 el dijonnaise.

6
6
  • 4 el augurkenblokjes
  • 4 el gebakken uitjes

Verdeel de zuurkool erover, leg de worsten erop en verdeel de augurkenblokjes en de gebakken uitjes erover.

7
7
  • 4 el curry kruiden ketchup

Maak zigzaggend streepjes van de currysaus op de broodjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.