Viet­na­me­se noe­del­sa­la­de met ge­ma­ri­neer­de gar­na­len

Geef je buitenetentje een oosters tintje door deze salade op de picknicktafel te zetten. Pittig is hij niet!

(10)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Geef je buitenetentje een oosters tintje door deze salade op de picknicktafel te zetten. Pittig is hij niet! 4 personen
3 10

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • vergiet

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schep de garnalen en wokpasta door elkaar.
  2. Breek de noedels doormidden en bereid ze volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat goed uitlekken.
  3. Snijd de sla in reepjes, scheur het basilicum in stukjes en hak de pinda's grof.
  4. Verhit de olie in een wok en roerbak de garnalen met wokpasta 1 min. Voeg de wokgroente toe en roerbak 3 min. mee. Neem uit de wok en meng in een grote kom met de noedels en sla. Verdeel over de borden en garneer met het basilicum en de pinda's.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 475 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 33 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 580 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 7 2016

Vietnamese noedelsalade met gemarineerde garnalen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Viet­na­me­se noe­del­sa­la­de met ge­ma­ri­neer­de gar­na­len

1
1
  • 300 g rauwe gepelde roze garnalen
  • 140 ml wokpasta Vietnamese summer rolls

Schep de garnalen en wokpasta door elkaar.

2
2
  • 200 g rijstnoedels

Breek de noedels doormidden en bereid ze volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3
3

Doe de noedels in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat goed uitlekken.

4
4
  • 2 kropjes babyromainesla
  • 15 g basilicum
  • 4 el gezouten pinda's

Snijd de sla in reepjes, scheur het basilicum in stukjes en hak de pinda's grof.

5
5
  • 2 el arachideolie
  • 800 g Japanse wokgroente

Verhit de olie in een wok en roerbak de garnalen met wokpasta 1 min. Voeg de wokgroente toe en roerbak 3 min. mee.

Roerbakken / wokken

Instructievideo

00:54 min.

6
6

Neem uit de wok en meng in een grote kom met de noedels en sla. Verdeel over de borden en garneer met het basilicum en de pinda's.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.