Ge­pof­te zoe­te aard­ap­pel met Hüt­ten­kä­se en groe­ne sa­la­de

Dagje geen vlees of vis? Dit verrassende gerecht uit de oven is zo gepiept!

(15)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Dagje geen vlees of vis? Dit verrassende gerecht uit de oven is zo gepiept! 4 personen
3 15

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • aluminiumfolie
  • vergiet

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de aardappelen schoon, halveer in de lengte en snijd het snijvlak kruislings in. Verpak elke helft in aluminiumfolie en pof in de oven in ca. 30 min gaar.
  2. Kook ondertussen de bevroren tuinbonen 3 min. Voeg de laatste minuut de bevroren tuinerwten toe. Doe in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken.
  3. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pompoenpitten 3 min. Laat afkoelen op een bord.
  4. Snijd de bosuitjes in ringetjes en de tomaten in reepjes. Meng samen door de Hüttenkäse. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  5. Meng de rucola met de tuinbonen, tuinerwten, de helft van de pompoenpitten en de sladressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  6. Verwijder voorzichtig de folie van de aardappelen en verdeel het hüttenkäsemengsel erover. Garneer met de rest van de pompoenpitten. Serveer met de salade.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 865 kcal
  • eiwit 46 g
  • koolhydraten 98 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 145 mg
  • vezels 22 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 7 2016

Gepofte zoete aardappel met Hüttenkäse en groene salade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­pof­te zoe­te aard­ap­pel met Hüt­ten­kä­se en groe­ne sa­la­de

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 4 zoete aardappelen

Boen de aardappelen schoon, halveer in de lengte en snijd het snijvlak kruislings in.

3
3

Verpak elke aardappelhelft in aluminiumfolie en pof in de oven in ca. 30 min gaar.

4
4
  • 300 g tuinbonen
  • 250 g tuinerwten

Kook ondertussen de bevroren tuinbonen 3 min. Voeg de laatste minuut de bevroren tuinerwten toe.

5
5

Doe in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken.

6
6
  • 50 g pompoenpitten

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pompoenpitten 3 min. Laat afkoelen op een bord.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo

01:19 min.

7
7
  • 3 bosuitjes
  • 8 zongedroogde tomaten in olie
  • 400 g hüttenkäse

Snijd de bosuitjes in ringetjes en de tomaten in reepjes. Meng samen door de Hüttenkäse. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

8
8
  • 75 g rucola
  • 2 el sladressing balsamico

Meng de rucola met de tuinbonen, tuinerwten, de helft van de pompoenpitten en de sladressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

9
9

Verwijder de folie van de aardappelen en verdeel het hüttenkäsemengsel erover. Garneer met de rest van de pompoenpitten. Serveer met de salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.