Th­ü­rin­ger brat­wurst met zoe­te-aard­ap­pel­gra­tin

Kruidige Duitse worstjes met een heerlijk zoete gratin.

(17)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Kruidige Duitse worstjes met een heerlijk zoete gratin. 4 personen
4 17

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de zoete aardappelen schoon en snijd ze ongeschild in de lengte in plakjes van 1 cm breed. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Bak in ca. 25 min. in het midden van de oven gaar.
  2. Snijd ondertussen de salade-ui in schuine, dunne ringetjes. Was de appels, snijd ze ongeschild in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in stukjes. Meng de gemengde sla met de appel, spitskool en de dressing.
  3. Neem de bakplaat na ca. 20 min. uit de oven, schep om en bestrooi de aardappel met de salade-ui en blauwaderkaasblokjes. Bak nog ca. 5 min.
  4. Verhit ondertussen de grillpan en gril de worstjes in 9 min. op middelhoog vuur gaar. Keer regelmatig.
  5. Serveer de worstjes met de zoete-aardappelgratin en de salade.

Tip:

*Dit product is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box en is niet verkrijgbaar in de winkel.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

video

Vlees gril­len

Instructievideo - 00:39 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 795 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 81 g
  • vet 38 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 1.040 mg
  • vezels 12 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Allerhande Box

Thüringer bratwurst met zoete-aardappelgratin

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Th­ü­rin­ger brat­wurst met zoe­te-aard­ap­pel­gra­tin

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1.2 kg zoete aardappelen

Boen de zoete aardappelen schoon en snijd ze ongeschild in de lengte in plakjes van 1 cm breed.

3
3
  • 2 el olijfolie

Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de olie en bestrooi met peper en eventueel zout.

4
4

Bak in ca. 25 min. in het midden van de oven gaar.

5
5
  • ½ bosje salade-ui
  • 2 granny smith appels

Snijd ondertussen de salade-ui in schuine, dunne ringetjes. Was de appels, snijd ze ongeschild in vieren en verwijder het klokhuis.

6
6
  • 300 g gemengde salade
  • 300 g gesneden spitskool
  • 110 g romige dressing*

Snijd het vruchtvlees in stukjes. Meng de gemengde sla met de appel, spitskool en de dressing.

7
7
  • 120 g blauwaderkaas

Neem de bakplaat na ca. 20 min. uit de oven, schep om en bestrooi de aardappel met de salade-ui en blauwaderkaasblokjes. Bak nog ca. 5 min.

8
8
  • 2 schalen Thüringer bratwurst

Verhit ondertussen de grillpan en gril de worstjes in 9 min. op middelhoog vuur gaar. Keer regelmatig.

9
9

Serveer de worstjes met de zoete-aardappelgratin en de salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.