Tom kha kip met geu­ri­ge bas­ma­ti­rijst

Bij het maken van deze curry knallen de geuren de pan uit!

(22)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Bij het maken van deze curry knallen de geuren de pan uit! 4 personen
3 22

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een pan met ruim water aan de kook. Voeg als het water kookt de rijst en eventueel wat zout toe. Breng opnieuw aan de kook en laat afgedekt 8-10 min. op laag vuur gaar koken. Giet af en laat afgedekt staan tot gebruik.
  2. Schil ondertussen de gember en snijd fijn. Snijd de kipfilet in stukjes. Veeg de champignons schoon en snijd ze in vieren. Verhit de olie in een hapjespan of wok en bak de gember, kip en currypasta 3 min. op hoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg de champignons toe en bak nog 2 min. Voeg de roerbakmix toe en bak nog 1 min. Schenk de kokosmelk erbij en breng aan de kook.
  3. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en snijd in partjes. Snijd de salade-ui in schuine ringetjes. Verdeel de curry over de kommen, bestrooi met het limoenrasp en de salade-ui en serveer met de rijst en een partje limoen.

variatietip:

Hou je van pittig? Voeg dan 70 g rode currypasta toe.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

video

Gem­ber ge­brui­ken

Instructievideo - 01:26 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 685 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 70 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 18 g
  • natrium 865 mg
  • vezels 7 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Allerhande Box

Tom kha kip met geurige basmatirijst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tom kha kip met geu­ri­ge bas­ma­ti­rijst

1
1
  • 300 g basmatirijst

Breng een pan met ruim water aan de kook. Voeg als het water kookt de rijst en eventueel wat zout toe.

2
2

Breng opnieuw aan de kook en laat afgedekt 8-10 min. op laag vuur gaar koken. Giet af en laat afgedekt staan tot gebruik.

3
3
  • 4 cm verse gember
  • 2 kipfilet
  • 250 g kastanjechampignons

Schil ondertussen de gember en snijd fijn. Snijd de kipfilet in stukjes. Veeg de champignons schoon en snijd ze in vieren.

Gember gebruiken

Instructievideo

01:26 min.

4
4
  • 2 el (arachide)olie
  • 35 g rode currypasta

Verhit de olie in een hapjespan of wok en bak de gember, kip en currypasta 3 min. op hoog vuur. Schep regelmatig om.

5
5
  • 400 g Thaise roerbakmix
  • 400 ml kokosmelk

Voeg de champignons toe en bak nog 2 min. Voeg de roerbakmix toe en bak nog 1 min. Schenk de kokosmelk erbij en breng aan de kook.

6
6
  • 1 limoen
  • ½ bosje salade-ui

Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en snijd in partjes. Snijd de salade-ui in schuine ringetjes.

7
7

Verdeel de curry over de kommen, bestrooi met het limoenrasp en de salade-ui en serveer met de rijst en een partje limoen.

variatietip:

Hou je van pittig? Voeg dan 70 g rode currypasta toe.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.