Pi­ta­brood­je met fala­fel en pa­pri­kasa­la­de met wit­te kaas

Heerlijk gevuld en lekker fris: een goede start van de zomer!

(21)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
midden-oosters hoofdgerecht Heerlijk gevuld en lekker fris: een goede start van de zomer! 4 personen
3 21

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Maak de uien schoon en snijd ze in halve ringen. Maak de helft van de knoflook schoon en snijd fijn. Was de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Meng 1 1⁄2 el olie met de azijn. Besprenkel de paprika met de dressing. Snijd de blaadjes van de peterselie fijn en verkruimel de witte kaas. Meng door de paprika. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de falafel, ui en gesneden knoflook 5 min. op middelhoog vuur.
  3. Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter en rooster de pitabroodjes 3 min. Keer halverwege.
  4. Maak de rest van de knoflook schoon, pers boven de yoghurt in een kom en roer los. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de pitabroodjes open en vul ze met de veldsla. Schep er wat paprikasalade in en verdeel de falafelballetjes met de ui erover. Serveer met de rest van de paprikasalade en de knoflookyoghurt.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 735 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 74 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 1.515 mg
  • vezels 13 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Allerhande Box

Pitabroodje met falafel en paprikasalade met witte kaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pi­ta­brood­je met fala­fel en pa­pri­kasa­la­de met wit­te kaas

1
1
  • 2 rode uien
  • 1 teen knoflook

Maak de uien schoon en snijd ze in halve ringen. Maak de knoflook schoon en snijd fijn.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

2
2
  • 1 zak paprikamix
  • 1½ el olijfolie
  • 1 el azijn

Was de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Meng de olie met de azijn. Besprenkel de paprika met de dressing.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

3
3
  • 30 g verse peterselie

Snijd de blaadjes van de peterselie fijn en verkruimel de witte kaas. Meng door de paprika. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4
  • 2½ el olijfolie
  • 2 schalen falafelballetjes

Verhit de olie in een koekenpan en bak de falafel, ui en gesneden knoflook 5 min. op middelhoog vuur.

5
5
  • 4 grote pitabroodjes

Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter en rooster de pitabroodjes 3 min. Keer halverwege.

6
6
  • 1 teen knoflook
  • 170 g Griekse yoghurt

Maak de knoflook schoon, pers boven de yoghurt in een kom en roer los. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

7
7
  • 75 g veldsla

Snijd de pitabroodjes open en vul ze met de veldsla. Schep er wat paprikasalade in en verdeel de falafelballetjes met de ui erover.

8
8

Serveer met de rest van de paprikasalade en de knoflookyoghurt.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.