Ver­ras­sen­de kip met ro­ze­ma­rijn­aard­ap­pel­tjes

De kip en aardappelen gaan tegelijk in de oven, dat is makkelijk!

(16)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht De kip en aardappelen gaan tegelijk in de oven, dat is makkelijk! 2 personen
3 16

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Boen de aardappelen schoon en snijd ze ongeschild in plakken van 2 cm breed. Verdeel ze over een helft van een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met 1 el olie en bestrooi ze met de rozemarijn en eventueel zout. Bak de aardappelen in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar.
  2. Schep ondertussen de kipfilethaasjes om met een 1/4 van de olie, leg ze in de ovenschaal en bestrooi met peper. Laat de olijven en kappertjes uitlekken, maar vang het vocht van de kappertjes op. Verdeel de olijven en kappertjes over de kip en besprenkel met de helft van het vocht van de kappertjes. Zet de kip na 10 min. naast de aardappelen in de oven.
  3. Breng ondertussen een pan water aan de kook. Verwijder de steelaanzet van de snijbonen en snijd de bonen in stukken van 2 cm. Kook met eventueel zout 4 min. Giet af en laat goed uitlekken.
  4. Verhit de rest van de olie in de hapjespan en bak de snijbonen op middelhoog vuur in 5 min. op middelhoog vuur beetgaar. Breng op smaak met de mosterd, peper en eventueel zout. Schep regelmatig om.
  5. Verdeel de kip, aardappelen en snijbonen over de borden.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 615 kcal
  • eiwit 37 g
  • koolhydraten 53 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 1.140 mg
  • vezels 18 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Allerhande Box week 39 2016

Verrassende kip met rozemarijnaardappeltjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ver­ras­sen­de kip met ro­ze­ma­rijn­aard­ap­pel­tjes

1
1

Verwarm de oven voor op 190 °C.

2
2
  • 500 g vastkokende aardappelen

Boen de aardappelen schoon en snijd ze ongeschild in plakken van 2 cm breed.

3
3
  • 1 el olijfolie
  • ½ tl gedroogde rozemarijn

Verdeel ze over een helft van een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de olie en bestrooi ze met de rozemarijn en eventueel zout.

4
4

Bak de aardappelen in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar.

5
5
  • 250 g kipfilethaasjes
  • ½ el olijfolie

Schep ondertussen de kipfilethaasjes om met de olie, leg ze in de ovenschaal en bestrooi met peper.

6
6
  • 100 g groene olijven gevuld met ansjovis
  • 50 g kappertjes

Laat de olijven en kappertjes uitlekken, maar vang het vocht van de kappertjes op.

7
7

Verdeel de olijven en kappertjes over de kip en besprenkel met de helft van het vocht van de kappertjes.

8
8

Zet de kip na 10 min. naast de aardappelen in de oven.

9
9
  • 400 g ongesneden snijbonen

Breng ondertussen een pan water aan de kook. Verwijder de steelaanzet van de snijbonen en snijd de bonen in stukken van 2 cm.

10
10

Kook met eventueel zout 4 min. Giet af en laat goed uitlekken.

11
11
  • ½ el olijfolie

Verhit de rest van de olie in de hapjespan en bak de snijbonen op middelhoog vuur in 5 min. op middelhoog vuur beetgaar.

12
12
  • ½ el mosterd

Breng op smaak met de mosterd, peper en eventueel zout. Schep regelmatig om.

13
13

Verdeel de kip, aardappelen en snijbonen over de borden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.