Pas­ta car­bo­na­ra met cour­get­te en groe­ne as­per­ges

Italiaanse klassieker met een smaaktwist van milde groenten.

(51)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Italiaanse klassieker met een smaaktwist van milde groenten. 4 personen
4 51

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng een pan met ruim water aan de kook.
  2. Verwijder ondertussen de houtachtige onderkant van de asperges. Was de courgettes en snijd in plakken van een 1⁄2 cm breed. Verdeel de asperges en courgette over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de helft van de olie. Maak de helft van de knoflook schoon, pers boven de groenten en bestrooi met de dragon, peper en eventueel zout. Schep om en rooster de groenten ca. 10 min in de oven. Schep halverwege om.
  3. Voeg als het water kookt de penne en wat zout toe. Kook de penne in 8 min. beetgaar.
  4. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en voeg het spek toe. Maak de rest van de knoflook schoon, pers boven het spek en bak 4 min. Neem van het vuur. Klop de eieren los en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  5. Giet de penne af en vang een kopje kookvocht op. Doe de pasta in de pan bij het spek. Voeg het ei, de slagroom, de helft van het opgevangen kookvocht en de kaas toe en meng door elkaar. Voeg eventueel meer kookvocht toe als het nog niet smeuïg genoeg is.
  6. Verdeel direct over de borden en bestrooi met de rest van de kaas. Strooi er royaal peper over en serveer met de geroosterde groenten. Of doe als de Italianen: eet eerst de pasta en daarna de groenten.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Tip:

Het gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting sterk afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot 5 jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen zijn recepten met rauwe eieren niet geschikt.

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 855 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 66 g
  • vet 51 g
    waarvan verzadigd 22 g
  • natrium 895 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box

Pasta carbonara met courgette en groene asperges

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta car­bo­na­ra met cour­get­te en groe­ne as­per­ges

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2

Breng een pan met ruim water aan de kook.

3
3
  • 350 g groene asperges
  • 2 courgettes

Verwijder ondertussen de houtachtige onderkant van de asperges. Was de courgettes en snijd in plakken van een 1⁄2 cm breed.

4
4
  • 2 el olijfolie

Verdeel de asperges en courgette over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de olie.

5
5
  • 1 teen knoflook
  • 2 tl gedroogde dragon

Maak de knoflook schoon, pers boven de groenten en bestrooi met de dragon, peper en eventueel zout.

6
6

Schep om en rooster de groenten ca. 10 min in de oven. Schep halverwege om.

7
7
  • 300 g penne

Voeg als het water kookt de penne en wat zout toe. Kook de penne in 8 min. beetgaar.

8
8
  • 2 el olijfolie
  • 200 g spekreepjes

Verhit de rest van de olie in een hapjespan en voeg het spek toe.

9
9
  • 1 teen knoflook

Maak de knoflook schoon, pers boven het spek en bak 4 min. Neem van het vuur.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

10
10
  • 2 eieren

Klop de eieren los en breng op smaak met peper en eventueel zout.

11
11

Giet de penne af en vang een kopje kookvocht op. Doe de pasta in de pan bij het spek.

12
12
  • 125 ml slagroom
  • 45 g Parmigiano Reggiano

Voeg het ei, de slagroom, de helft van het opgevangen kookvocht en de kaas toe en meng door elkaar.

13
13

Voeg eventueel meer kookvocht toe als het nog niet smeuïg genoeg is.

14
14
  • 45 g Parmigiano Reggiano

Verdeel direct over de borden en bestrooi met de rest van de kaas.

15
15

Strooi er royaal peper over en serveer met de geroosterde groenten. Of doe als de Italianen: eet eerst de pasta en daarna de groenten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.